lördag 14 februari 2009

Oavgjort i California

GAIS spelade 1-1 mot Hammarby Idrottsförening borta i Kalifornien i dag. Årets första träningsmatch för de grönsvarta hjältarna rapporteras ha varit som en första träningsmatch på säsongen brukar vara. Dåligt passningsspel, mycket tjongande och en hel del vilja. En ny islänning med det roliga namnet Baldvinsson gjorde Atleternas mål.

Dagen har annars präglats av Valentine och tennis. Vi stack iväg hela familjen till en av de närbelägna parkerna i förmiddags för ett par timmars hård tennisträning. Kidsen visar klar talang och vi vuxna måste ju tänka på pensionen - åtminstone en av tre ska väl lyckas bli tennisstjärna och kamma hem några hundra miljoner.

Framemot kvällningen överraskade hustrun och dottern med kanongod Valentine-choklad. Denna avnjöts tillsammans med en lättsam film. Trevligt. Själv smög jag dock upp på mellanvåningen mot slutet av filmen för att kika lite på Capsmatchen. 5-1 mot Tampa. En ny svensk är i laget; Staffan Kronwall. Stockholmspåg som varit några år här i Nordamerika, men som har haft problem med skador och sedan haft svårt att få ordinarie plats i sitt lag Toronto. Såvitt jag kunde se så spelade han riktigt bra i kväll.

I morgon är det ny träningsmatch för GAIS. Nu mot ett lokalt lag därborta i väster.

3 kommentarer:

Olle J. sa...

en centrala frågan torde la vara varför inte du var där och rapporterade? Och du kallar dig själv journalist, bah! Nu fick vi ju genomlida Bajern-rapporter som substitut. Det borde vara förbjudet för träningsmatchpremiären att ske utanför Göteborgs kommun. Många abstinensplåga individer här i Sotra Borås.

Peter sa...

Jomen jag har ju försökt ta mig dit, men ingen ville betala och själv har jag inte råd att åka tvärs över kontinenten. Jag mejlade Tony B på .se men han svarade inte ens. Och på GP svarade man bara så här: Ha. Ha. Hahaha.

Olle J. sa...

Just det ja, Kalifonien är inte Florida. Av någon anledning brukar jag omedvetet blanda samman dessa två delstater. Jag är förstås medveten om skillnaden, inte minst avståndet, men eftersom laget varit i Florida förr... Ja, men då så - då är din frånvaro nog ursäktad.

Men hade du bara antytt till gepe att du har ett insider-scop på att Wanderson är på väg till Öis så hade de nog betalat...