tisdag 24 februari 2009

GAIS vann mot Elfsborg

Kronprinsessan har helt otippat gått och förlovat sig med någon som heter Daniel och tydligen håller på med friskvård i Ockelbo. Själv ska jag äntligen göra slag i saken, följa min kära vän Helena N:s exempel och ansöka om medlemskap i Republikanska klubben. Any day now...

Men dagens stora nyhet är förstås att mina grönsvarta hjältar i Göteborgs Atlets- och Idrottssällskap - GAIS for short - vann över Ingvar Carlssons gulingar från Ellos hemstad: IF Elfsborg. 2-0 i regnet på Valhalla IP och enligt uppgift stundtals riktigt bra spel inför lite drygt 1.000 personer. Onekligen så att man börjar längta efter allsvenska premiären på allvar. Så värst många matcher live lär det väl inte bli, men en ska jag inte missa: Den 12 juli tar Halmstads BK emot GAIS på Örjans Vall. Jag kommer att vara där.

Kvällen har annars ägnats åt Family Science Night på Air & Space Museum samt Barack Obamas första "state of the union"-tal till kongressen.

Muséet var i vanlig ordning jättekul (det är andra året i rad jag och de båda större ungarna är med). Det är Smithsonian som i samarbete med DC Public Schools håller kvällsöppet för att få fler kids att bli intresserade av teknik, forskning och sån't. Det är lite föreläsningar, lite visningar och som kronan på verket bjuder man på en cool 3D-film. Detta år handlade den om solen.

När vi kom hem igen pratade Obama som bäst inför kongressen. Ett fullständigt lysande tal som fick även de mest hårdföra republikanerna att ställa sig upp och applådera hängivet.

Slutligen fick visst Caps stryk av Flyers med 4-2. Men vad gör väl det när Atleterna spelar så bra...

Snacka om föredöme. Niki i 4th grade hjälpte Lillebror med läxan. Sedan hängde han med oss...

...till Air & Space Museum som hade kvällsöppet för elever i stans public schools.

Det var föreläsningar, fimvisning och en hel del lek. Här är det Syster Yster och Big Brother som lattjar med ett jordklot. Rektor Dana och föräldern Andy tittar på...

...sedan var det dags att åka hem i den gula skolbussen. Syster Yster tog bilden. Värst vad gråhårig jag ser ut. Måste vara den nya kameran.

9 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Det finns ju ett viktigare bröllop. Du kommer väl???

Äsch, det är ljuset som reflekteras i håret bara. Det är omöjligt gråa hår - du är ju så ung!

Taina sa...

Vad kul att gå på ett teknik museum! Har besökt ett mindre sådant här i närheten som heter Childrens Museum http://www.thechildrensmuseumct.org/index.asp. Inte så stort kanske men vi tillbringade en hel dag och jag blev som ett barn på nytt.
Förresten Peter, bilder ljuger väl aldrig, eller?
Ha en bra dag!

Peter sa...

AL: Tack för vänliga ord om min ungdom. Kameran ljuger ju alltid, som Taina så mycket riktigt skriver (väl?)
Jo, det finns ju bröllop och bröllop... Det blir dock rätt svårt att fixa ett besök i den fagra svenska försommargrönskan eftersom skolor och jobb fortfarande pågår för fullt här. Det är ju attans!
Taina: Tack för tipset om Childrens Museum. Har vi vägarna förbi blir det ett besök! Här i DC finns mängder med "nationella" muséer som överlag håller världsklass. Man kan lugnt ägna typ ett par veckor bara åt att gå runt på dom. Och alla är gratis! That's so great!

Werner sa...

Så var det dags för republikkramarna att vädra morgonluft. Frågan är vad är det som skulle bli så mycket bättre i Sverige om vi avskaffade kungadömet? Och vad skulle vi förlora?
Nu något helt annat: har du inte hört talas om "de grå tinningarnas charm"? Satsa på det!

Peter sa...

Werner: Man får förstås tycka vad man vill om hov och kungar och drottningar och prinskorvar och kronbrännvin. Men som demokrat bär det mig emot att rollen som statschef går i arv. I Sverige. År 2009.

Grå tinningarnas charm köper jag helt och hållet. Men hur får jag det gråa att stanna vid tinningarna?

Werner sa...

OK, att det bär dig emot att det jobbet går i arv, men är det verkligen ett hot mot demokratin? Är det inte partiväsendets förfall som är det stora hotet och borde man inte göra något åt det i stället?
Inte heller skulle avskaffande av att detta enda jobb officiellt går i arv minska på "arvtagandet" för barn till politiker, företagare och andra.
Å andra sidan tycker jag att Sverige har en PR- och konkurrensfördel tills vidare med ett välskött kungahus och skulle tycka det var synd att inte utnyttja den fördelen så länge vi kan.

När det gäller de grå tinningarnas charm finns det flera alternativ
1- låt allt gråna som det vill
2- eller färga håret
3- eller vänta på "nymånen"
välj själv i demokratins namn!

Anders sa...

1) Werners sviktande omdöme i fråga om statsskick oroar. Han som verkar så klok. 2) Angående svenska mediers rojalistiska yra: OK för skvaller- och kvällspress, men Ekot? Och SVT:s rapport, som satsade på extrasändningar varje halvtimme under e.m.! För att följa "utvecklingen"? Jag får yrsel. 3) Om grå tinningar ger charm, hur är det inte då med hela skallen?

Peter sa...

Werner: Jomenvisst kan man ha generella åsikter om att vissa föds med guldsked i mun och en massa miljoner på banken. Och visst kan man ha en fördragsamhet med ett helt uddlöst kungahus utan varken praktiska eller formella maktbefogenheter. Det är väl antagligen därför mitt engagemang i frågan är rätt måttligt. Det blossar upp omkring vart 30:e år. Det finns viktigare saker att diskutera, det är jag helt överens med dig om.

Jag ska fundera på alla goda råd om grått hår. Färga det låter kul. Frågan är bara vilken färg jag passar bäst i...

Werner sa...

Hur skulle det vara med rött?