fredag 13 februari 2009

Långhelgen är här

Fredag i Distriktet och vi går in i en långhelg. Måndag är nämligen Presidents Day (stavas utan apostrof), vilket är en helgdag i hela USA och firas till minnet av landets första presidents födelsedag - gamle Jojje Washington.

Vi har dessutom förlängt denna långhelg genom att ta ytterligare två dagar ledigt för kidsen. Och hustrun har tagit ut en innestående semestervecka från i somras. Kanon!

På måndag åker vi upp i bergen för några dagars skidtripp. Vi ska till ett ställe som heter i Wisp och som sägs vara en av de bästa skidresorten öster om Klippiga Bergen. Ska bli intressant att se om stället matchar Branäs, Idre, Sälen och Grövelsjön - fjällorter som vi har åkt till back in old Sweden. Här i USA har vi hittills bara varit i Liberty Mountain, ett par timmars bilväg norrut från DC. Och Big Brother har varit i Whitetail Mountain med en kompis.

I övrigt har det varit full fart på Valentine-firande på skolorna i dag. Barnen la sig i kväll med magarna fulla av godis och annat onyttigt. Men de har också ätit en middag bestående av kycklinggryta med saffran, sambal oelek och honung, paprika och purjolök. Detta serverades med ris. En välkyld chardonnay därtill samt kokka för de små. Det var ju fredag...

Inte så värst mycket träning i dag, men jag gick i alla fall de fem kilometerna till Big Brothers skola. Sedan tog vi metron hem tillsammans. Jag räknar med att jag fick några poäng i himlen för att jag sparade in på växthusgaserna.

Inga kommentarer: