söndag 22 februari 2009

Söndagsmatinéer

Sovmorgon i morse, vilket jag utnyttjade till fullo. Vaknade nämligen av någon märklig anledning klockan 3 i natt och kunde inte somna om. Så jag gick runt i huset, drack lite, tittade på hemvändande rumlare på andra sidan fönsterrutan och lyckades så småningom somna om efter en evighet (kändes det som, antagligen var jag inte vaken mer än någon timme sammanlagt). Sedan vaknade jag inte förrän halv tio av att yngste sonen ville visa mig någon konstig leksak.

Förutom min pigga hustru, som gått upp betydligt tidigare, sov resten av huset. Så det blebv en rätt sen frukost. Och strax efter frukosten gick jag och ungarna ut i regnet och ner till vår lokala bio här i Georgetown. Vi hade bestämt oss för lunchvisningen av 3D-filmen Coraline. Försedda med skojiga glasögon tillbringade vi sedan ett par timmar i salongens mörker.

Filmen var förvånansvärt bra. Rätt allvarlig och lite läskig här och var. Hjälten är en tjej - en helt vanlig tjej som är modig och klok och lite rädd och har ett komplicerat förhållande till sina föräldrar. Inte någon helt enkel film.

Lillebror var nog lite för liten för att till fullo uppskatta filmen och den var möjligen lite för "tjejig" för Big Brother, men Syster Yster och hennes kompis gav den högsta betyg.

Sedan tittade jag lite på Caps-matchen som också den gick på matiné-tid denna matiné-söndag. Vinst 5-2 över lokalkonkurrenten Philly Pengiuns. Bäckström gjorde visst två poäng.

Middagen i dag bestod av färsk ungstekt laxfilé marinerad med en kryddstark sås och serverad med potatisklyftor med rosmarin och rikligt med olivolja samt sallad härtill. Bland det godaste jag lagat - i all enkelhet.

Här pågår Oscarsgalan för fullt. Själv har jag dock ägnat kvällen åt andra kanaler.

På det hela taget en mycket skön söndag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt med en modig tjej i fokus, lite som syster yster kanske:-D Jag minns hennes politiska inlägg redan som fyraåring...cool unge.
Jo, personen i fråga vet om "våra planer" Han behöver bara flytta hit först.
ha det gott!
snöiga hälsningar från sthlm
Ps. ingefära, soya, sweetchili på toppen av laxen är också jättegott. Ds

Peter sa...

Det var ju för väl att personen ifråga är införstådd. Blev lite orolig där... Snöiga hälsningar? Har det börjat snöa lagom till sportlovet?
Tack för laxtipset - ha det bäst!