torsdag 5 februari 2009

Kallt i Distriktet

Den här kylan vill inte ge med sig och jag börjar allt mer längta söderut - trots att vi redan bor på ungefär samma breddgrad som Madrid. I morse var det tio minugrader (celsius) och just nu är det runt fem below zero. Dessutom blåser det.

Kylan märks i detta gamla hus, med enkelfönster och centimeterstora springor överallt. Har 16 grader där jag sitter och skriver just nu. Varmaste rummet i huset är Syster Ysters sovrum, som är riktigt behagligt i dag. Annars brukar det vara för varmt. Det går naturligtvis inte att reglera värmen separat i de olika rummen - det är full fart på alla elementen. Eller ingen fart alls på något om man stänger av pannan.

Grannen Katty sa i morse att hon inte varit med om en sådan kylslagen vinter i DC sedan hon flyttade hit för tolv år sedan.

Det ska visst bli varmare i helgen, dock. Jag ser fram emot det.

Förutom kylan, så präglar den ekonomiska krisen DC mer än någonsin just nu. Medierna är fyllda av nya dystra rapporter och i går pratade presidenten om att det börjar luta åt katastrof om inte kongressen godkänner hans planer på stimulanspaket. Och i dag skrev Obama själv i Washington Post om allvaret. "The writer is president of the Unites States" står det lite blygsamt som en presentation under texten. Om nu någon skulle ha missat det. Länk finns via min frilansblogg Amerika-reportage.

I övrigt kan meddelas att alla är i stort sett friska, lyckliga och glada. Jag tränar på med Karins ryggövningar och det börjar definitivt ge resultat. Kan nästan gå rakt nu.

2 kommentarer:

Taina sa...

Hej Peter!
Ja vi har ju kommenterat det här med hus förr och det ÄR en katastrof. Vi har funderat på att skaffa en sådan där Amish Heater men efter alla skriverier har jag blivit lite osäker. Här är en http://www.associatedcontent.com/article/1410293/should_you_buy_the_amish_made_heat.html?cat=9
Ha en bra dag och köp en bra fleece tröja och ett par skna tofflor!

Peter sa...

Mina tofflor är på hela tiden - de börjar bli utslitna. Och koftan likaså. Känner mig som en gammal gubbe där jag hasar fram i filttofflor och gammal kofta och klagar över allt och alla. Den där Amishspisen är väl en enda stor bluff? Bara annonserna om den får en ju att misstänka att det är något lurt. Inte skulle väl en anda amish ställa upp på något sådant? Ska kolla din länk.
Välkommen tillbaka, förresten!