lördag 28 februari 2009

Nä men nu...

...får det bli slut på det här. Vintern verkar vägra ge med sig. Här i DC är det den 1 mars om en kvart och när jag tittar ut genom sovrumsfönstret så snöar det.

House of Sweden, den svenska ambassaden i den amerikanska huvudstaden, arrangerar Vasaloppet i morgon, det är ju den första söndagen i mars. Och eftersom ingen räknar med att det ska ligga snö på marken den 1 mars på samma breddgrad som Madrid (jag vet att jag tjatar om detta, men det förtjänar attt sägas), så går loppet medelst cykel.

Men de kunde ju lika gärna ha ordnat ett riktigt skidlopp. Hallå, climate change. Det var väl inte åt det här hållet vi skulle?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här är det en riktigt vinterdag, snö, sol och -2. Alla springer ut och ska åka pulka. Jag älskar också att "flytta", ska iväg och se om Kallhäll skulle kunna vara en plats att bo på. Kram

Peter sa...

Kallhäll, skulle det vara något det? Lite för långt från stan, va? Och mycker fästingar i de där trakterna, tänk på det! Annars är det ju fint därute, nära både Mälaren och Järvafältet. Mycket natur. Inte så mycket annat. Fundera på saken, bestäm dig inte för snabbt om just Kallhäll...

Werner sa...

Madrid? Nje, Washington ligger väl ännu längre söderut i höjd med Alicante, Sicilien och Söul - 38 breddgraden.
Vi vikingar har ca -10 i Stockholm på 60 breddgraden i höjd med Södra Grönland, Södra Alaska och Centralsibiriska höglandet. Inte gnäller vi inte.

Peter sa...

Werner: Alicante? Sicilien? Då är det ju ännu värre. Global warming, where are you?