tisdag 27 mars 2012

I backspegeln, del fyra

Tjejerna är lyckligt och väl framme i Florida. Syster Yster meddelade just att det är 82 grader varmt. Fahrenheit, då. Barnen har alltmer övergått att beskriva temperaturen med denna fullständigt ologiska mätenhet.

Och inte nog med det. Big Brother har precis börjat träna tresteg i sin friidrott - och föredrar att prata längder i feet. Obegripligt.

Bara grabbar hemma, således. Alltså kan man ostörd se på hockey. Inte för att det är säskilt mycket att se på. Caps ligger under med 1-4 mot Buffalo. Ovetjkin klantade precis till det, vilket innebar att Sabres kunde göra sitt fjärde mål - i numerärt underläge som det så vackert heter. Det vill säga Buffalo hade en spelare utvisad.

Det är mycket GAIS över Caps just nu. Den här mtachen måste nog DC vinna om man ska ha en reell möjlighet att nå slutspelet. En period kvar...

Jag tröstar mig med en smula nostalgi. Här är en bild på ett glatt kusingäng från hösten 2007:

9 kommentarer:

Olle J. sa...

Dagens tankenöt: Även utan att läsa sista stycket är det inte svårt att datera fotot till någon gång mellan hösten 2006 till sommaren 2009. Gissa hur jag kan veta det!

Peter sa...

Jag älskar tankenötter! Kan det möjligen ha något att göra med där klubbtröjan, FC Internazionale? Det är det enda jag kan se som på något sätt skulle kunna vara daterat. Bytte dom sponsor eller nå't 2009?

Hanna sa...

Fantastiskt söta barn, men jösses vad små de var!!

Lovisa sa...

Har kvar kepsen jag har på bilden. Den hänger i min garderob.

Anonym sa...

Söta! Men håller med om att de är VÄLDIGT små! Tänk att det var fem år sedan vi var hos er. Fantastisk resa! Kram Karin

Peter sa...

Den som spar hon har, Lovisa! Ses i sommar!

Visst är de söta de små...

Olle J. sa...

Du är på rätt spår, Peter, men du gör det för svårt för dig själv. Vad tror du skulle få ett barn i Sverige att ha på sig en Inter-tröja och varför just vid denna tidpunkt?

Peter sa...

Zlatan? Han har väl spelat i de flesta italienska klubbar?

Olle J. sa...

Zlatan.

För den hyfsat observanta fotbollsintresserade som lever bakom en okunnighetens slöja har det ändå varit möjligt att veta vilken klubb som Zlatan har spelat i genom att observera fotbollströjor som bärs av småkillar i Sverige (sällan på flickor (tyvärr) och till skillnad från Norge så bär inte vuxna människor fotbollströjor till vardags i Sverige) sedan sådär 2002:

Ajax-Juventus-Inter-Barcelona-Milan

Ajax hade ett väldigt spännande lag där i början av 2000-talet men jag tror tyvärr inte det var laget som lockade barn (eller deras föräldrar) att köpa Ajax-tröjor. Barca-tröjor bär ungar i vilket fall men Ajax- Juve- och Intertröjor är det sällan man ser numera.

Det är speciellt fördelaktigt att observera mönstret på barn då de växer ur tröjorna och inte kan ha dem mer än någon säsong efteråt. I Norge skulle således motsvarande observationer lida av en långvarig lagg. Har för mig att jag såg en norrman med en Liverpooltröja (vilket de ju har i hög grad) med Rise på ryggen när jag var där förra året.