fredag 9 mars 2012

Snack med Mr. Ambassador

Ringde upp USA:s tidigare EU-ambassadör, ministern och rådgivaren till både Jimmy Carter och Bill Clinton, Stuart Eizentat, i morse och pratade en stund med honom om världsläget och ditten och datten.

Trevlig kille.

Han var en av de första som beskrev fenomenet "feminization of poverty" - det vill säga att världens kvinnor är oproportionerligt fattigare jämfört med världens män. Om detta borde jag naturligtvis ha skrivit i går, på kvinnodagen.

Nu tvingas jag vänta nästan ett helt år på att närmare redogöra för hans tankar kring detta. För övrigt hade ju John Lennon ett liknande budskap.

Samtalet med Mr. Ambassador var jobbrelaterat och även resten av denna fredag har ägnats åt jobb, jobb, jobb. Inte så mycket att skriva hem om, med andra ord.

Men i kväll ska vi se på filmen Hugo på On Demand - Lillebror och jag läste ut boken tillsammans för några veckor sedan och vi är båda väldigt excited inför filmkvällen. Ska bara springa ut och köpa läsk, godis och chips.

Men först: En halvtimme nere i gymmet bredvid värmepannan. Har cyklat bort tio Sam Adams så här långt den här veckan och har som mål att knäcka åtminstone fem till.

1 kommentar:

Hanna sa...

Åh, jag älskar grejen med att räkna träningstiden i öl. Måste nog göra liknande beräkningar och köra med här också. Fast det får nog bli för chokladbollar då...