onsdag 7 september 2011

Är Gud arg på oss?

Det har öst ner regn till och från hela denna onsdag och vattennivåerna i traktens vattendrag börjar bli rejält höga. Jag var nere vid floden tidigare i dag och alla tillgängliga "vattenmurar" är upphissade. Och kommuner ger bort sandsäckar till behövande nu i kväll.

Det har även åskat och blåst ordentligt. Så ordentligt så att den stora kranen vid National Cathedral välte mitt på dagen. Kranen monterades upp för en knapp vecka sedan för att fixa de skador som jordbävningen ställde till med på katedralens torn. Tyvärr ställde kranen till med ännu större skador, inte på själva kyrkan men på ett par hus i närheten. Dessutom krossades några bilar. Inga personskador dock.

Men det känns som att det är något bibliskt över allt som händer.

Är det domedagen som närmar sig? Finns Gud? Är hon eller han ilsken på oss? I så fall varför? Är det möjligen för att vi inte gör tillräckligt åt klimatförändringarna? Eller för att orättvisorna i världen bara ökar?

Alla dessa frågor - och inga svar.

Musrapport: Ingen framgång så här långt. Jag agnade fällorna med majs indränkta i jordnötssmör i går kväll. Vilken mus kan motstå den frestelsen?

Vår husmus, tydligen.

Kan det vara så att det är en förklädd gud, egentligen? En husmusgud?

2 kommentarer:

Annika sa...

Hej!! Sitter och lyssnar på veckans Ring så spelar vi och hör GINNA!!
Vad BRA Ginna beskrev både jordbävningen, hysterin runt Irene och bunkringen av matvaror!!
SAMT toapappret!!
HAHA!!
Fick en kommentar och länk på min blogg från en bloggläsare i CA som tyckte att vi överdrev en hel del. Men, what the heck, vi är ju inte precis vana vid att golvet skakar här och att saker far i golvet.
Heja Ginna!!!

Ja, nu har det minsann regnat! Hoppas det är OK i Gtown med översämningar och annat!
Domedagen ja, vi får väl se den 21 okt då :-)

Peter sa...

Jo, jordbävningen är ju (som du själv skrev för några inlägg sedan) inte något man kommer att glömma. Sedan att västkustborna upplever det som vardagsmat - det får vi väl bjuda på...

Här i Georgetown fortsätter det regna med oförminskad kraft. Och i går kväll gick man dessutom ut med tornardovarning i PG County... Armageddon är nära.