tisdag 13 september 2011

Rapport från skolans värld

Lite skolrapporter så här en bit in i terminerna:

Big Brother har kommit hem från sin två dagar långa skol-bonding-trip ute i obygderna och rapporterade att det varit väldigt kul på det hela taget. Det är runt 20 nya kids i årskursen, så det är rätt många att lära känna. De flesta är "helt okej" enligt grabben. I morgon är det vanlig skoldag igen och på torsdag är det dags för första riktiga matchen med skolans fotbollslag.

Syster Yster börjar få rätt mycket att göra. Förutom de sedvanliga två timmarnas läxa varje dag, så spelar hon tennis i skolans lag samt sjunger i skolkören. Båda aktiviteterna är åtminstone delvis utamför skoltid. Dessutom hade hon i dag en tre timmar lång audition till skolans play - får hon en roll i pjäsen så lär det bli ytterligare tid som går åt. Vi får väl se hur det blir.

När det gäller Lillebror var vi på Back to School Night på hans skola nu i kväll. Vi börjar känna oss som veteraner, det är femte året som vi har barn på Hyde. Två av dom har redan graduatat. Och skolan har förändrats aoerhört mycket under de år som gått. När vi började var det runt 170 elever, nu är det över 300. Det fanns bara en skolbyggnad, nu är det två. Och antalet lärare och annan personal har säkert fördubblats.

Det finns både fördelar och nackdelar med det där. Den intima känslan, där alla kände alla, finns inte kvar på samma sätt. Samtidigt är det en helt annan professionalitet när det gäller det mesta numera. Men när vi uppmanades att skriva ner våra hopes and dreams för skolan på några års sikt, plitade jag bland annat ner att jag inte vill att skolan ska växa mer nu. Det är redan så trångt på skolgården att bollar inte längre är tillåtna... Och ungar i det här landet behöver verkligen röra på sig.

I övrigt fortsätter det vackra sensommarvädret, men jag sitter tyvärr mest inomhus och jobbar. Husmusen har inte synts till på fem dagar, vår McGyver-uppfinning skrämde nog bort den.

I dag gick Lillebror och jag bort till Andreas i chokladbutiken, eftersom det var Internationella Chokladdagen och han bjöd på gratis smakprov. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att köpa en låda med mig hem också. Så nu blir det en god och trevlig avrundning på denna tisdagskväll. Medan jag mumsar på denna fantastiskt goda choklad, lovar jag att sända en och annan tanke till svägerskan, som klagar våldsamt över bristen på gott godis i Brasilien.

2 kommentarer:

Malin sa...

Vi hade också back-to-school night. 4 året för oss, men första gången i två olika klasser.

Peter sa...

Vi har tre olika back to school nigthts i tre olika skolor. Som tur är inte på samma dag...

Det var en ny företeelse när vi flyttade hit för fyra år sedan och jag tycker att det är en bra grej. Kanske något för svenska skolor att ta efter?