tisdag 6 september 2011

Vi simmar lugnt och fiskar möss

Jomenvisst regnar det i Distriktet. Rejält. Och det lär fortsätta något dygn till. Men ännu så länge simmar vi lugnt.

Alla kidsen travade iväg till sina skolor i morse och jag installerade mig vid skrivbordet och ägnade mig åt diverse översättningsprojekt och dokumentskrivande i ett antal timmar. Det känns uppriktisgt sagt och ärligt talat rätt bra att få tillbaka vardagsrutinerna.

Kvällen bjöd på tacos samt fåfäng musjakt. Vår kära husmus börjar nu bli så hemmatam så han eller hon tämligen obekymrat knatar omkring på köksgolvet på sin ständiga jakt efter tappade smulor. Det fick oss att byta taktik och leka McGyver (heter han väl, den där TV-figuren som alltid hittar en massa konstiga lösningar på problem?).

Vi vände upp och ner på en papperskorg, knöt ett snöre till en liten pryl som höll ena änden av korgen lite öppen (om ni fattar). Sedan serverade vi lite godsaker inne i korgen och satte oss och väntade på att husmusen skulle gå in och börja kalasa. Då, var tanken, skulle vi dra undan snöret, den lilla prylen skulle åka ur och korgen skulle stänga. Och vips hade vi fått en instängd husmus.

Det lät ju bra i teorin. Och känslan av att sitta där och vänta var rätt okej. Ungefär som att fiska. Vänta på napp.

Problemet var bara att det inte nappade. För inte fan gick musen in i korgen.

Den sniffade runt lite, tog något varv. Men gick inte in.

Antingen är den rejält dum och fattar inte hur den kommer in. Eller så är den smart och anar oråd.

Jag tror på det senare alternativet. Jag återkommer med rapport.


Det kändes lite som att fiska. Men jag fick aldrig napp. Här sitter jag beredd att slita till snöret och stänga in musen i papperskorgen som står på köksgolvet.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Men om den hade nappat - hur hade ni då fått ut den ur papperskorgen, utan att den hade smitit?
Undrar en mer kallblodig person som börjar få in den rätta snärten på fliflopsen i mördarjakten på kackerlackor.

Peter sa...

Jo, vi har ju gjort det här förut så vi vet hur det går till. Man skjuter försiktigt in en stor platt pappbit som sedan blir ett "golv". Därefter lyfter man upp papperskorgen med pappgolvet ordentligt tryckt mot korgen. Sedan är det bara att gå ut med hela paketet och släppa ut musen hos någon granne som man inte gillar. Allt detta förutsätter dock att musen går in i korgen och låter sig fångas. Vi kanske ska gå över till flipflop-metoden, vi med?

Werner sa...

Katt?

Peter sa...

Vi pratade faktiskt med några kompisar i helgen om att låna deras katt ett dygn eller två...