torsdag 22 september 2011

Big Brother i Texas fotspår

Ny match för Big Brother i dag och mot sin vilja flyttade coachen ner honom som vänsterback. Bytet av position visade sig dock bli en succé. Han spelade hela matchen (vilket inte är vanligt eftersom man har flygande byten på den här nivån) och utsågs dessutom till "Player of the Game" - matchens lirare. Matchresultatet 1-0 innebar tredje raka vinsten för skollaget och fortfarande har man inte släppt in ett enda mål.

Grabben har därmed halkat in i min gode vän Texas' fotspår. Per Texas Johansson var vänsterback i GAIS för ett tiotal år sedan och hans namn nämns fortfarande med respekt av de grönsvarta anhängarna - vilka för övrigt gav honom tilltalsnamnet Texas. Sedan försvann han - av en totalt obegriplig anledning - till svärfars bollklubb från Halmstad, där han stannade fram till och med förra säsongen. HBK förlängde inte kontraktet, vilket naturligtvis var ett gigantiskt misstag. Nu åker bollklubben ur allsvenskan med buller och bång.

Texas har bestämt sig för att lägga av med elitfotbollen, men han kan känna sig lugn. Arvtagaren befinner sig här i Distriktet. Jag ska emellertid se till att Big Brother inte ödslar bort tio år i HBK utan söker sig direkt till Atleterna - klubben med tradition, stil och finess - och sedan stannar där tills han får ett kontrakt med FC Barcelona.

Tyvärr kunde jag inte se matchen själv, men redan i morgon (fredag) är det dags för nästa kamp och då räknar jag med att kolla. Återkommer med rapport.

Slutligen: Troy Davis är död. En stund efter att jag skrivit klart gårdagens beslutade USa:s högsta domstol att avslå hans begäran om resning. En dryg halvtimme senare förklarades han död. Läs gärna mer på min "professionella" blogg Amerika-reportage.

Inga kommentarer: