söndag 25 september 2011

Inget regn och ingen seger

Av det omfattande regnoväder som befarades ligga över Distriktet hela helgen blev inte mycket. Några få droppar, bara. Däremot har vi haft varmt och fuktigt hela tiden och åskan har hängt i luften utan att bryta ut.

Denna söndag började inte bra. Jag var uppe med tuppen för att lyssna på webbsändningen av Göteborgsatleternas match mot Helsingsborgs IF. Jag ska inte göra en tråkig historia längre än absolut nödvändigt: Det blev 1-3. Skåningarna blev några timmar senare svenska mästare eftersom Solna AIK inte lyckades vinna över Malmö FF. Därmed blev HIF.s poängförsprång ointagligt, trort att de återstår tre omgångar.

GAIS lär väl hamna som bäst fyra och som sämst sjua som det ser ut nu. Fast rent teoretiskt kan laget faktiskt ramla ner till nionde plats om jag ser rätt i tabellen. Mitt tips: Femma.

Bra så. Det var länge sedan klubben var och nosade på allsvenska medaljer.

Dagen har annars präglats av diverse barnlogistik. Vid lunchtid hämtade jag Lillebror och Syster Yster, som alltså tillbringat nattsömnen hemma hos sina respektive kompisar. Båda hade haft jättekul och somnat alldeles för sent.

Big Brother hade en kompis, John, här hos oss över natten. Väldigt trevlig bekantskap. Sedan anslöt ytterligare en kompis och de tre gick bland annat ut och åt lunch för sig själva på stan. Värst vad stora kidsen börjar bli.

Sedan körde jag hem John samtidigt som jag tog Lillebror till hans fotbollsträning.

Nu har vi just avnjutit en söndagsmiddag och två av tre barn sitter och gör läxorna, medan det tredje och yngsta omväxlande zappar mellan TV-kanalerna och gäspar. Det får bli en tidig läggning i kväll.

Inga kommentarer: