måndag 5 september 2011

Syndaflod i Distriktet


Nina, Lillebror, Syster Yster och jag kämpade oss igenom hela Billy Goat Trail i dag, medan hustrun jobbade och Big Brother stack på bio med kompisar. Så här ser det ut i omkring tre kilometer. Det tog oss nästan två timmar att gå hela leden.


Knappt har jordbävningen och hurrikanen Irene hunnit lämna oss, förrän det är dags för nästa spännande naturfenomen: översvämningar.

Jag vet inte vad vi gjort för att förtjäna det här, men makterna verkar hur som helst upprörda. Kanske har galningen Harold Camping rätt, trots allt? Det var han som förutsåg att Jorden skulle börja gå under den 21 maj för att definitivt upphöra den 21 oktober. han har för övrigt tidigare förutsett Jordens undergång till den 21 maj 1988 samt till den 7 september 1994.


Syndafloden är nämligen på väg.

En "flood warning" på grund av extremt mycket regn har utfärdats för en stor del av östra USA, från Alabama och Georgia i söder och upp till Pennsylvania i norr. I vårt område började det regna i eftermiddags. Just när jag skriver detta öser detr ner. Men det stora skyfallet beräknas komma tidigt i morgon och sedan fortsätta i ett par dagar. I regnets kölvatten är det dessutom risk för tornados.

Åhå jaja. Det verkar aldrig ta slut. Som tur är så bor vi hyfsat högt upp, så risken för att vi ska drabbas av översvämning är rätt liten. Möjligen kan det bli lite rotblöta nera i källaren. Men under de fyra år vi bott i det här huset har vi faktiskt aldrig haft några problem med vatten i källaren, trots att det understundom regnat rejält.

I väntan på Det Stora Regnet ägnade vi denna Labor Day åt att gå den alltid lika utmanande Billy Goat Trail - en vandringsled längs Potomac River som innehåller mer klättring än vandring. Man upptäcker muskler man inte visste att man hade. Utmärkt träning, särskilt i 30-gradig värme.

I morgon är det vanlig vardag i Distriktet. Alla kidsen är tillbaka i sina respektive skolor, även om Big Brother mjukstartar med en halvdag.

Det återstår dock att se om vi kan ta oss fram genom vågskvalpet.

Inga kommentarer: