fredag 2 september 2011

Behaglig tid på året

Ett rejält åskoväder höll oss vakna halva natten. Åtminstone kändes det som det. Åtminstone sa dottern att det kändes som det. Hur som haver, åskovädren här är ofta av det mer dramatiska slaget. Vi bor ju i en subtropisk klimatzon, vilket innebär att oväder normalt slår till med betydligt mera kraft än de gör uppe i tempererade zoner. Åskar det så åskar det rejält. Regnar det så öser det ner.

Annars är vi nu inne i den mest behagliga delen av året här i Distriktet. Månaderna september och fram till november är ofta ytterst sympatiska, med stabilt och vackert väder. Dagstemperaturerna ligger just nu på runt 25-28 grader och luftfuktigheten börjar avta en aning. Samtidigt börjar nätterna bli en aning svala och uppfriskande (även om det är 24 grader just nu kl 21:30).

Kort sagt så är höstarna oerhört trevliga här i trakten.

I dag var Syster Yster på halvdag ("Orientation Day") i skolan och hon var närmast överentusiastisk när hon kom tillbaka. Allt var hur bra som helst. Hon hade fått de bästa lärarna, det bästa schemat, de bästa kompisarna. Toppen, helt enkelt.

Även Lillebror stortrivs med sin nya klass och med sin nya lärare.

Big Brother har inte börjat sitt plugg ännu. Däremot tränar han soccer varenda dag med skollaget. Och har redan lyckats bli skadad i ena foten. Innan säsongen ens har börjat... Men förhoppningsvis är det inget långvarigt. Landslaget verkar ju behöva förstärkning, efter vad jag förstår.

Vår lilla husmus springer lyckligt omkring i köket och bryr sig inte ett smack om mina godsaker i fällorna. Det är nästan så att han/hon har gjort sig förtjänt av ett fortsatt liv. Önskar bara att detta liv kunde flytta ut från vårt kök och från vårt hus.

I morgon ser jag fram mot några kära besök: Nina kommer inflygande från Sweden och Andreas och Marissa kommer gående från grannskapet; vi ska ordna en liten kräftskiva här hemma.

Skål!


Inga kommentarer: