torsdag 8 september 2011

Personligt regnrekord i Distriktet

Jo, jag vet att det är tjatigt, men det det regnar i Distriktet. Jag som brukar skryta över det vackra och stabila höstvädret i DC. De uttalandena får jag äta upp nu. Eller dricka upp, kanske är bättre uttryckt för närvarande. Jag har nog aldrig tidigare varit med om maken till regnande. Personligt regnrekord, sanna mina ord.

Potomac River fortsätter att stiga och alla små och stora tillflöden, normalt beskedliga små bäckar och åar, har förvandlats till veritabla forsar. Mängder med gator och vägar i och runt Distriktet har stängts av på grund av översvämningar. Det är ingen måtta på det, helt enkelt. Och enligt den senadte prognosen ska regnet fortsätta till helgen.

Det parkerade lågtrycket har lett till att jag lider av en konstant huvudvärk, något jag försöker bota med en klassiker: kaffe. Dock med måttligt framgång. För att fortsätta på det religiösa spåret (se tidigae inlägg): Det här har jag väl för mina synder.

Dagen började annars med en frisk promenad ner till Watergate. Jag och de tre barnen tog varsitt paraply, kryssade mellan pölarna och tog oss fram till vår tandläkare, Dr. Glädje. Det var dags för kidsens check up. En och en halv timme senare var vi klara: Inga hål någonstans och Lillebror var dessutom en mjölktand fattigare. Det vill säga, han hade kvar den, men den var placerad i en liten ask istället för att den hängde på trekvart i munnen.

Doktor Glädje spände ögonen i mig och påpekade att det var hög tid för min egen check up. Men eftersom jag jag en oavslutad romans med mina fyra visdomständer (som jag lovat Dr Glädje att dra ut hos en specialist, det är en lång historia), så drog jag på svaret och erbjöd istället att min hustru kunde komma på check up. Den smarta manövern fick doktorn att glömma bort sitt krav på besök från min sida och lättad kunde jag ta mig därifrån.

Jag ska ta tag i de där visdomständerna senare. Någon gång. I vinter kanske. Ska bara avvakta om Jorden går under den 21 oktober först.

Nu ska jag ge mig ut i regnet och hämta upp Big Brother från hans fotbollsträning.

Inga kommentarer: