tisdag 20 september 2011

Sensmoral efter dialog med Comcast: Josef K hade inte så mycket att klaga över

Hustrun och jag ägnade en kul timme till att kommunicera med vår TV- och Internetleverantör Comcast. Alla som haft med Comcast att göra förstår vad jag egentligen säger här.

För er andra: om jag uttrycker det så här: Franz Kafkas romanfigur Josef K:s levnadssituation ter sig blott som en sommarbris jämfört med en dialog med Comcast.

Det började med att elbolaget var här och bytte elmätare. De bröt strömmen ett flertal tillfällen, med påföljd att routern (den där som sänder ut trådlösa signaler för Internet, det som kallas Wi-Fi här över) la av. Således ringde jag upp Comcast för att få igång signalerna igen.

Då började Processen. Jag stod ut den första halvtimmen. Då rann svetten och tårarna och hustrun förbarmade sig och tog över

Jag ska inte belasta er med detaljer, men efter det timslånga, magsårsframkallande och ångestfyllda samtalet var vi tillbaka på ruta ett: Inga signaler. Så nu är jag uppkopplad via en gammaldags sladd, vilket innebar att jag tvingades möblera om i Big Brothers rum, som jag använder som mitt arbetsrum på dagarna; sladden räckte inte till skrivbordet.

Men strunt samma. Hustrun har nu köpt en ny router som vi ska försöka installer i morgon. Det ska bli kul. Inte. jag vet inte vad det är, men tekniska prylar och jag connectar inte som det heter på modern svenska. Som tur är är hustrun både tålmodig, skickligt och noggrann och brukar få de mest svårartade maskinerna att fungera - jag bryter bara ihop.

Det är väl något i barndomen, antar jag. Freud?

Annars rundades dagen av betydligt trevligare. Jag tog en ledig sen eftermiddag och åkte iväg och kollade in när Big Brothers skollag i fotboll vann andra matchen i rad med 2-0 efter lysande spel, särskilt i andra halvlek. Det kunde mycket väl ha blivit åtminstone ett par mål till, bland annat hade sonen en bra skott från distans som dock plockades ner av målvakten.

I morgon möter GAIS Trelleborgs FF på Tjångavallen och av någon obegriplig anledning har jag lyckats planera in ett möte exakt samtidigt som matchen går. Lite irriterande men med tanke på hur det gick sist (förlust hemma mot bottenlaget IFK Norrköping), kanske det är lika bra att slippa höra eländet.




En strålande insats som vanligt av Big Brother i dagens vinstmatch mot ärkerivalen Field School. Han började som högerytter, men bytte sedan till renodlad anfallare.



Dagens fynd. Jag har äntligen lyckats få tag på Vilhelm Mobergs Utvandrarepos på engelska (alla delar utom sista). Jag visste att böckerna gavs ut i nyutgåva 1995, men det har varit stört omöjligt att ragga upp några exemplar. Men sist jag var inne på vår lokala bokhandel Bridge Street Books så lyckades de lokalisera några kvarglömda böcker någonstans. Jag beställde dom på stört och kunde hämta dom nu i kväll.


6 kommentarer:

Olle J. sa...

Svenska Comhem är inte mycket bättre. Själv går jag runt med en klump i magen efter dom från Försäkringskassan. Jag vet vad jag skall ha, tror jag, men man vet ju aldrig vad FK beslutar och ofta kan man få olika besked om vad som gäller från olika handläggare. Rysk roulette om pengar till hyran.

Annika sa...

Comcast är verkligen en saga för sig.
Det var ju för ngt år sedan en äldre kvinnan ngstans i VA fick nog och gick in på deras kontor och slog en hammare i disken på deras reception. Den gamla kvinnan hade fått nog. Jag förstår henne, fullt ut.
Lycka till med nya routern, må den bära!! För utan trådlöst vill vi ju inte vara...
Och inte heller har jag ngn lust att byta till Verizon...

Peter sa...

Olle: Jag antar att du känner dig som Josef K i FK:s oändliga byråkratiska korridorer? Du vet förstås att du kan begära omprövning om beslutet inte blir som du hoppas? Och att du sedan kan överklaga till förvaltningsnämnden, kammarrätten och så vidare. Vips så har du en skapat din egen Process. Lycka till!
Annika: Jag förstår verkligen den gamla damen. Att inleda en diskussion med Comcast är värre än... värre än... värre än... Ja, vad? Finns det något värre? Vi har Verizon också, som back up. Exakt samma sak där, kan jag meddela. Det tragiska är att det inte finns några egentliga alternativ.

Malin sa...

Lycka till med Comcrap som vi kallar dem. Sedan vi bytte till Verizon FIOS har vi blivit mycket nöjdare.

Peter sa...

Malin, FIOS finns tydligen inte i Distriktet sägs det...

Ulf. sa...

Vi hade comcast när vi bodde på vårt första 'egna' ställe (en källare precis vid skogen på 38th st.) Det var helt otroligt! Dom skulle ha betalt för allt och deras kundservice kunde inte bry sig för fem öre! Nu i nya lyan har vi RCN, det är rätt dåligt utbud av HD och internettet är långsamt, men det är billigare och dom har underbar kundservice! För övrigt så erbjuder jag all sorts datainstallation gratis! Den troligtvis med choklad dessutom (för att lugna ner kunden i knipa!) Hoppas att allt funkar som det ska nu och att ni inte har fler problem med comcast (eller comcrap som Malin sa)

Vi ses!