fredag 11 november 2011

11-11-11 och Smokin' Joe Frazier

11-11-11 i dag. Inte för att jag direkt är någon numerolog, men visst är det lite speciellt. Om jag inte minns galet så förlovade sig brorsan med sin L 07-07-07. Sedan gifte de sig 08-08-08. Vad de gjorde 09-09-09 vet jag inte, inte heller vad de hittade på 10-10-10. Men något lattjo var det säkert båda gångerna.

Här i USA råkar årets Veteran's Day infalla just denna av ettor präglade dag. Det innebär bland annat att offentliga verksamheter av olika slag är stängda. Till exempel vår kommunala skola. Så lillgrabben är hemma i dag. Fast han har en klasskompis på besök, så han har rätt roligt i alla fall. Övriga kids är i sina respektive skolor som vanligt.

Syster Yster glömde bort att hon skulle ha något slags knytkalas på skolan i dag, så jag fick cykla upp med lite godsaker på förmiddagen. Det blev säsongspremiär för handskar, bara runt fyra grader varmt och en isande kall nordlig vind dessutom. På skolan stod fem, sex Secret Service-bilar och puttrade på tomgång (de är där för Obama-döttrarna). Jag var väldigt nära att gå fram och ge dem en lektion i Obamas officiella miljöpolitik, men avstod i sista stund. Kom på att det kan bli svårt att ta hand om tre barn från arresten - hustrun är ju fortfarande ute på sin roadtrip.

Annars ser jag fram mot en lugn fredagkväll med god mat samt en Caps-match på TV. På tal om TV såg jag i går om den utmärkta dokumentären om Smokin' Joe Frazier och hans fullständigt episka match mot Muhammad Ali ("The Thrilla i Manilla"). Det var den matchen när Fraziers sekond kastade in handduken i pausen inför den 15:e och sista ronden. Samtidigt, i den andra ringhörnan, hade Ali just beordrat sin tränare, Angelo Dundee, att "cut the gloves" - ta av honom handskarna. När Ali förstod att han vunnit ramlade han ihop på canvasen, helt färdig. Frazier, förvirrad men på benen, skällde ut sin sekond men var i stort sett lika slut och dessutom i princip blind efter att hans högra öga svullnat igen (det vänstra hade han bara ledsyn på, något som bara han själv och hans tränare visste om).

Dokumentären, som jag har skrivit om förut, visades med anledning av Joe Fraziers död i cancer häromdagen.

Här passerar en dammsugare utanför vårt hus. Allt är större i Amerika:

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Allt är inte bara större i Amerika, allt LÅTER också mycket mer! Här hemma i det gamla landet krattar vi ihärdigt löven under tystnad.