fredag 4 november 2011

Om det här med att bli äldre

Jag kommer ihåg hur det var när jag var liten. Dagen före födelsedagen. Jag gick omkring och liksom hoppade förväntansfullt och timmarna gick oändligt långsamt och varför blev det aldrig kväll så jag kunde gå och lägga mig och somna och vakna när mamma och pappa och brorsan kom in i mitt rum och sjöng och jag fick presenter.

Det var helt enkelt olidligt spännande.

Det har gått några år sedan dess. Det är inte riktigt lika spännande längre.

Faktum är att jag går in på mitt 50:e år om ett par timmar, Ja, i själva verket har jag redan gjort det eftersom jag föddes i Västervik, Sweden, den 5 november. Och det har redan varit den 5 november där på andra sidan Atlanten i tre timmar.

Här är det dock fortfarande den 4 november, vilket gör att jag möjligen fortfarande bara är 48 år. Eller kanske just fyllt 49. Jag vet inte. Det hela handlar troligen om tidens och rummets krökta linje. Einstein och jag och relativiteten är ju som handen i handsken. Kanske.

Men bortsett från alla filosofiska resonemang, så är en sak alldeles klar:

Jag har aldrig varit så gammal som jag är just nu. Det gäller för övrigt även er som läser det här.

Nåväl. Jag kan meddela att svärföräldrarna och kusin L lyckligt landat i det gamla landet. Och att Caps spelade riktigt bra i kväll och vann övertygande, 5-1, mot Hurrikanerna från norra Karolinerna.

Nu ska jag gå och lägga mig och vakna till vacker sång.

5 kommentarer:

Anders sa...

GRATTIS ! Tack för senast och jet-laggade gratulationer på födelsedagen. Efter 11 timmars sömn är vi nu åter i gott skick. Här är det alla helgons dag och en blek sol som försiktigt lyfter över horisonten. Klar skillnad mot Washington-ljuset. Skål!
AK & À

Anonym sa...

Stort grattis på födelsedagen! Ja, för oss är det iallafall den 5:e november just nu och din stora dag! Vi tänker på dig och hoppas familjen sjunger vackert för dig! Kram K O D L H M

Malin sa...

Grattis, grattis!

Hanna sa...

Stort grattis (igen)! Angående att det inte känns riktigt lika spännande att fylla år längre kom ju Vinicius med en kanonreplik för några år sedan: födelsedagarna kommer så ofta nu för tiden...
Grattiskram från Loboscosarna

Peter sa...

Tack alla!