fredag 25 november 2011

Sista kalkon-rapporten

Nu ska jag sluta kalkon-tjata. Det här blir det sista inlägget i Thanksgiving-serien för den här gången.

Middagen blev naturligtvis en succé av oanade mått, med massor av fantastiskt god mat, gott vin, goda efterrätter och dessutom en himla massa trevliga människor. Och som vanligt somnade ett opar av gästerna i vår soffa efter maten.

Precis som det ska vara, således.

I dag är det lite dagen-efter-känsla. Tjejerna stack iväg på shopping i förmiddag och har ännu inte kommit tillbaks. Det är ju den så kallade Black Friday då i stort sett alla butiker passar på att göra vad de kan för att locka kunder så här tre veckor före jul. Just denna fredag är en klämdag och eftersom 90 procent av amerikanerna har som största nöje att ta bilen till ett eller ett par köpcenter när de har lite ledig tid, så är det garanterat trångt i butikerna i dag.

Själv har jag ägnat dagen åt att städa och röja efter gårdagen. Dessutom gick Lillebror och jag till vårt lokala och mycket sympatiska bibliotek förut i dag samt handlade lite - jag har sällan sett safeway så tomt som i dag. Jag antar att de flesta har en massa left overs sedan gårdagens matfest.

På eftermiddagen gick grabbarna och jag bort till Rose Park ett tag. Det är kortbyxeväder här i Distriktet - runt 20 grader varmt och solsken.

Här är lite bilder från det senaste dygnet:


Kalkonen är klar efter drygt fem timmar i ugnen. Beth vattnar den lite.


Justin fick äran att sätta kniven i fågeln. Den smakade faktiskt osedvanligt gott, kan jag avslöja.


Ungdomarna var först framme och lassade upp käk.


Två snygga leenden.


Ungdomsbordet.


Lillebror gillar kalkon.


Vuxenbordet. Jag tror att vi satt och åt i fem timmar.


En härlig fredag i Distriktet. Lillebror tränar på sina konster...


...inspirerad av storebror.


Inga kommentarer: