lördag 19 november 2011

Demonstration och partaj

Jag utlovade en liten rapport från torsdagens Occupy DC-demonstration här i grannskapet. Enligt uppgifter som spreds via djungeltrumman (jag hörde det själv i samband med morgonens besök hos dotterns orthodontist), så skulle ockupanterna inta och stänga av Key Bridge - en pulsåder när det gäller trafiken mellan norra Virginia och Distriktet.

Så jag kilade förstås dit för att kolla läget. Men har inte så mycket att förtälja. Demonstrationen var liten och gick lugnt till och de jag pratade med sa att man kommit överens med polisen att hålla till på trottoaren och inte gå ut i gatan. Så trafiken flöt på helt normalt.

Det var nästan lika många poliser som demonstranter på plats. Och antagligen ännu fler reportrar. De var synbarligt besvikna, hade nog sett fram mot dramatik, slagsmål och polisingripanden - bra bilder kort sagt.

Jag gick tillbaka hem efter en stund och strax därpå kom hustrun. Vilt kramkalas utbröt förstås. Härligt att ha henne hemma igen.

I gpr, fredag, var det så dags för den stora skolfesten och när vi kom till partyt, på franska ambassaden som hade lånat ut sina festlokaler, så kunde jag konstatera att mitt pannkakserbjudande redan var sålt. Det blev ingen budgivning ens, vår vän Elisabeth hade helt enkelt skrivit in sig på högsta budet direkt... 125 dollar till skolan och jag får börja repetera lite svenska låtar på gitarren - jag har ju lovat att ackompanjera pannkakorna.

Partyt var i vanlig ordning skojigt och pengarna flödade in till skolkassan. Vi var med och bjöd på en hel del, men förlorade i vanlig ordning mot slutet. Kom bara hem med en godisskål och ett par örhängen. Vi var lite rädda för att vi skulle åka ut för årets klassprojekt (vi tvingades köpa förra årets, se bild här). Årets projekt (varje klass gör alltså någon slags grej som föräldrarna sedan ska känna sig tvingade att ge bud på), var ännu märkligare än förra årets. Som tur var ställde en annan pappa upp och ropade hem skapelsen den här gången.

Det räcker med en sådan produkt per hem, tro mig.

Denna löradg i Distriktet har präglats av körningar av barn hit och dit och utsökt vackert höstväder. Lillebror och jag stack till parken och spelade fotboll ett par timmar i eftermiddags. Övriga barn är utlokaliserade hos diverse kompisar, så det är en liten familj här på Dumbarton denna kväll.



Redo för partaj. Herregud vilken vacker hustru jag har.

Resultatet efter auktionen: En jättestor skål med godis från Georgetown Candy Bar.


2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Åh, vilken söt bild (den översta)!
... tycker mamma och svärmor.

Peter sa...

Den nedre är också rätt söt...