tisdag 22 november 2011

Resultatlös kalkonjakt

Den hisnande kalkonjakten har fortsatt denna tisdag - tyvärr helt utan framgång.

Vi har fått övergå till Plan B: Att köpa en rå fågel och tillaga den själva. (Plan C innebär att köpa en levande kalkon och slakta den samt tillaga den.) (Plan D är att fånga in en vild kalkon uppe i bergstrakterna i Shenandoah, slakta den och tillaga den.) (Men då är läget desperat).

Jag har säkert skrivit om det förr, men påfallande många amerikaner gillar verkligen Thanksgiving. Det är en av få lite längre ledigheter; nästan alla allmänna röda dagar ligger på måndagar , men Thanksgiving är på torsdag vilket innebär att de flesta är lediga från onsdag eftermiddag och fram till måndag morgon.

Dessutom är högtiden behagligt befriad från kommersialism. Det är inga presenter, ingen överdriven godishysteri. Det handlar istället om att träffa familj och vänner, äta mat tillsammans och gå promenader.

Sympatiskt.

Två av tre hemmavarande barn har lov. Den tredje, Lillebror, går i skolan även i morgon.

I övrigt: Hösten har kommit tillbaka till Distriktet. Regn och rusk och skymningsmörkt mitt på dagen. Påminner faktiskt om Sweden.

5 kommentarer:

Hanna sa...

I hemlighet hoppas jag lite på plan D. Med liverapportering på bloggen.

Olle J. sa...

Plan E: Röva bort ett kalkonägg...
Plan F: Riktat avelsprogram med hönor med målet att få en kalkon efter sådär 1000 generationer.

Peter sa...

Verkligen kul, hörni. Det blev plan B 1/2: Fryst kalkon. Den ligger nu och badar för att hinna tina tills det är dags för ugnen i morgon.

Taina sa...

Ja men Peter! Du skulle ha sagt det tidigare för då hade jag sjasat iväg en av dessa vilda kalkoner vi har här i och runt Simpan. Vet inte om de flyger så långt dock. Att gå/hoppa tar ju sin lilla tid. Men den kanske hinner komma fram till nästa års Thanskgiving????!!!!

Peter sa...

Eller så kommer vi upp till er och jagar!