söndag 20 november 2011

Och nu över till sporten

Se sån stil han har. DC United behöver all hjälp de kan få, men jag tänkte se till att Lillebror skriver på för GAIS.




Trädgårdsjobb. Varför räfsa när man kan blåsa? Elen är ju praktiskt taget gratis i detta land...



Washington DC har, trots stans relativa litenhet, professionella lag i alla de stora amerikanska sporterna: DC United i fotboll, Redskins i amerikansk fotboll, Wizard i basket, Nationals i baseball samt Capital i hockey.

Det är kul. Vi som bor här har alltid nära till stora sportupplevelser. Mindre kul är det att det inte går särskilt bra för lagen. Inte något, just nu.

Det största laget av dom alla, Redskins, började säsongen hyfsat, men har sedan konsekvent förlorat alla matcher och lär missa slutspelet även i år. I eftermiddags parkerade jag mig i soffan (trots att det var 20 grader varmt ute, vilken uppoffring!) för att kolla klassikermötet mot Dallas Cowboys. Det blev en spännande match, där dock kopojkarna tog hem segern efter ett field goal på övertid. Redskins sjönk därmed allt djupare ner i bottenträsket.

I går kväll kollade jag in Caps mot det gamla svensklaget Toronto (Borje Salming och Mats Sundin...). Det var länge sedan Maple Leafs spelade bra hockey. Dessutom hade de sju av sina ordinarie spelare skakade eller sjuka. Ändå tvålade de till Backstroooms DC-lag med 7-1.

Pinsamt är bara förnamnet.

Tidigare i år lyckades DC United missa slutspelet i fotbollen för tredje (eller fjärde?) året i rad. Och Nationals var inte ens närheten av att komma dit (baseball). För att inte tala om det pinsammaste laget av dom alla: Wizards. Basketklubben har stadigt parkerat på bottenplatserna i NBA-ligan de senaste åren och dessutom har laget kantats av skandaler av olika slag. I år har de inte spelat en enda match, vilket inget lag har gjort eftersom spelarna är lock outade av klubbägarna - de kan inte komma överens om lönvillkor och annat.

Lika bra det. Här i Distriktet är det knappast någon som saknas NBA-matcherna.

Lite dystert med andra ord. Tacka vet jag Sweden och Göteborgsatleterna.

I övrigt denna söndag: Sovmorgon, trädgårdsfix och transporter.

Inga kommentarer: