måndag 19 maj 2008

Alla EM-matcher direkt

Det var någon som sa det för ett par veckor sedan, men det lät mest som en skröna. Nu har jag kollat upp - och det stämmer! Amerikansk TV kommer att visa varenda match i det kommande EM-slutspelet. Det går på kabel-kanalerna ESPN och ESPN2 och vi har båda. Prisa vare Gud. Tänk, varenda match! Min hustru blev också jätteglad. Inte.

ESPN motiverar storsatsningen med att de vill bidra till att öka intrresset för soccer i det här landet. Det handlar förstås om att profilera sig som den stora fotbollskanalen för en potentiell jättemarknad. Slår soccer igenom på allvar finns det mycket stora pengar att göra. Och med tanke på alla invandrande latin- och sydamerikaner så är det nog inte otroligt om fotbollen seglar upp och placerar sig bredvid de klassiska tre stora sporterna i USA: baseboll, football och basket.

Hockeyn harvar på. Stanley Cup-slutspelet går in på sluttampen och i går blev Pittsburgh klara för final. De lär möta Detroit Red Wings, som möter San José i semin och leder med 3-2 i matcher.

De avgjorda världsmästerskapet i ishockey innebar några notiser i tidningarna. Att ryssarna vann över Kanada intresserar inte särskilt många här. Då var det större artiklar om att Zlatan gjorde två mål när Inter tog hem scudetton i går.

Själv har jag precis kommit tillbaka efter en 9,4 kilometersrunda längs floden. Tid 47,52- Indikerar en miltid på runt 50 minuter. Och då tog jag det rätt lugnt. Prima. Ryggen kändes bra och förkylningen är i stort sett borta helt.

Inga kommentarer: