söndag 18 maj 2008

Fund Raising i DC

Strax innan vi somnade roade jag mig med att räkna ut hur mycket pengar vi hade gjort av med under kvällen. Jag kom snabbt upp i en rätt avsevärd summa. Fast så sällan som vi går ut och roar oss så vi enades om att det var värt det. Troligen.

Pengar spelade en mycket central roll på det första evenamanget vi gick på i går kväll, lördag. Lillebrors förskola hade nämligen Fund Raising Party. Vi drack vin, åt smårätter och spenderade pengar. Det hela var i form av en så kallad "silent auction", vilket innebär att en massa donerade prylar och tjänster presenteras på en massa bord. Sedan går man runt och skriver upp sitt bud på det man är intresserad av. Budet kan överbudas av någon annan. Och sedan fortsätter det så fram till ett bestämt klockslag då auktionen stängs.

Här fanns en massa roliga saker att slösa bort sina pengar på. Vi var väldigt nära att ta hem biljetter till en Redskins- respektive Nat's-match (amerikansk fotboll och baseboll), men blev slagna på slutet. Man kunde lägga bud på keramik, konst, restaurangbesök, signerade bilder av sportstjärnor, böcker, en vecka i en hus vid havet osv osv.

Skolans föreståndare gick runt och fyllde på i vinglasen hela tiden och i takt med att berusningen steg så ökade naturligtvis generositeten. Vi är fortfarande nybörjare när det gäller det här fenomenet, som känns väldigt amerikanskt. Jag pratade med en betydligt mer erfaren pappa, som berättade en del inside-storys om sådana här parties. Bl a just att det är självklart att kombinera alkohol och fund raising för att öka intäkterna. Och att det finns många som är slipade taktiker och har en strategi för att ro hem just den eller de grejer som de vill ha. Drt handlar t ex att låta bli att höja bud i onödan och drämma till med ett slutbud precis innan auktionen stänger.

Vi cirlukerade runt som glada amatörer, var nyktra och skrev upp våra bud helt planlöst här och var. Ett tag började hustrun undra om vi verkligen skulle ha allt det där vi lagt bud på, men hon behövde inte vara orolig eftersom vi blev slagna på slutet nästan på alla våra bud. Vi kom hem med följande:

En kajakhyra hos Jack's för 20 bucks.
En pizzamiddag för 35. Med bluegrass-musik.
En månads träningskort på Washington Sports Club för 25.
Två en veckas träningskort på ovanstående för 5 dollar styck.

Så nu ska vi äta pizza, paddla kajak och sedan träna stenhårt i sex veckor.

Efter detta party gick vi på nästa. Några kompisar hade fest här i Georgetown och det blev en väldigt trevlig kväll i deras trädgård, med mer vin och smårätter. Diskussionen flöt otvunget mellan teman som olika organiska sätt att bekämpa myggor på och hur det kändes att "live" se det andra planet flyga rätt i World Trade Center. Kate (om jag minns namnet rätt) hade sett detta från sin lägenhet på 14:e gatan på Manhattan. Obegripligt. Det var som att titta på TV, berättade hon.

Strax efter 10 bröt vi taffeln och gick hem och avlöste barnvakterna efter en mycket trevlig afton i DC.

I dag söndag har vi för en gångs skull inte ett dugg inplanerat, vilket känns väldigt skönt. Det kanske blir en promenad bort till marknaden på Dupont Circle. Eller också struntar vi i det.

Inga kommentarer: