onsdag 14 maj 2008

Old Town Alexandria

Ägnade onsdagsförmiddagen åt en cykeltur söderut, till Alexandria, en gammal trevlig hamnstad vid Potomac River. Restaurangtätt, trevliga promenadkvarter, en del skojiga muséer. Runt 15 kilometer dit och det är cykelväg hela sträckan. Ägnade cirkus 20 minuter åt turistande (det var sig likt sedan sist jag var här för ganska exakt fyra år sedan) och cyklade sedan tillbaka i solskenet. Just nu är det 26 grader varmt här.

Annika Sörenstams beslut att lägga av som golfspelare väcker stor uppmärksamhet här. Tre av de fyra morgontidningar vi läser hade med nyheten på förstasidan. Bara Washington Post lät bli, men den blaskan har sällan sport på ettan överhuvudtaget. Däremot fanns det en rejäl artikel i sportbilagan. Sorenstam är troligen den mest kända svensken i USA för tillfället, även om många räknar henne mer som amerikan eftersom hon har bott här så länge.

Old Town Alexandria har något för amerikanska städer så ovanligt som ett riktigt torg, framför the City Hall, huset med den lilla flaggan rakt fram.

Av någon anledning har downtown Alexandra gatunamn på temat kunglighet. Det är King Street och Queen Street och här N Royal Street, som för övrigt är en tvärgata till...

...Norra Pittgatan, också det en väldigt trevlig gata med mycket växtlighet.

Alexandria är en tvillingstad till Georgetown där vi bor och ungefär lika gammal. Stan har dock behållit sin särställning och är inte en del av DC.

Det gamla fyrhuset nere vid hamnen, som är bilfri och promenadvänlig.

Min 21-växlade sporthoj lite nonchalant parkerad mot ett träd. Observera underlaget på gatan. Kullessten! I USA!


Inga kommentarer: