lördag 24 maj 2008

At Jimmy T:s

Lördagseftermiddagen ägnade vi åt att äta en riktigt låååång brunch på Jimmy T:s Diner på Capitol Hill. Ett kultställe som jag varmt kan rekommendera till att DC-besökare. Vi var där tillsammans med vännerna Fred och Ingrid, som generöst bjöd oss på rubbet.

Det blev några suveränt trevliga timmar. Ägarna till dinern, John och Cynthia, känner vi också rätt väl eftersom deras son Garrett går i samma klass som Big Brother.

Stadsdelen Capitol Hill ligger precis bakom den stora kongressbyggnaden och är väl inget turisstråk direkt. The Hill kan kanske jämföras med Stockholms Södermalm eller möjligen ännu mer med Göteborgs Haga - som Haga var för 20 år sedan. Här ligger små trevliga och enkla krogar vägg i vägg med antikvariat och caféer. Allt i rätt liten och överskådlig skala. I området finns även Eastern Market, som har öppet under helgerna (tidigare omskriven här på Andra Sidan).

I övrigt har dagen ägnats åt fotbollsmatch (dottern gästspelade i några kompisars lag och vann med 3-1), basket med Big Brother, lillebror och kompisar borta i Rose Park samt lite kvällspackning inför mogondagens resa till havet.

Slutligen, bara för att visa att jag hänger med: Sweden på imponerande 18:e plats i schlagerfestivalen. Och 0-0 efter första perioden mellan Pittsburgh och Detroit i den första Stanley Cup-finalen.


Jimmy T:s. Rekommenderas.

Cynthia och Fred vid the counter.

Lillebror och Syster Yster i väntan på maten.

Garrett har sitt eget sätt att locka kunder till föräldrarnas diner.

Så här ska en riktig amerikansk sylta se ut. Garrett, Jordan och Big Brother kollar in när Cynthia gräddar våfflor.

Fotbollstjejer efter matchen. Vinst med 3-1.

Mat! Ingrid i bakgrunden.

Hustru och lillebror på Jimmy T:s.

Basketlirare i Rose Park.

Inga kommentarer: