tisdag 19 januari 2010

Ett år se'n

För precis ett år sedan upplevde vi kyla och historia, när Barack Obama svors in som USA:s 44:e president...


...och vi var inte ensamma. Ytterligare runt två miljoner personer fanns på plats.


I morgon, onsdag, är det exakt ett år sedan Barack Obama svors in som USA:s president.

Det känns som igår. Vi hade besök av några kompisar från Buffalo och vi gick upp i ottan. Eftersom hela stan var avstängd för trafik, gick vi in mot the National Mall i iskyla.
Vi hade biljetter till en avspärrad del av the Mall, rätt nära kongressen och försökte ta oss dit. Men det var för mycket folk, för trångt och för hysteriskt, särskilt som vi hade totalt fem barn med i följet. Så vi vände om och ställde oss ungefär mitt i folkmassan istället. Det var helt okej, det fanns stora TV-skärmar överallt så vi såg vad som hände där borta, några kilometer österut.
Stämningen var helt obeskrivligt enorm.

Efteråt vände vi hemåt igen och kollade resten av festligheterna på televisionsapparaten inne i värmen. Och kände att vi varit med om något historiskt.

Nu, ett år senare, är stämningen inte lika entusiastisk längre, även om em majoritet fortfarande stöder Barack Obama. I kväll förlorade demokraterna fyllnadsvalet i Massachusetts, vilket bör ses som ett tydligt tecken på Obamas svårigheter (läs mer om detta på min andra blogg Amerikareportage).

Läs om mina funderingar för ett år sedan här.

Annars kan jag rapportera om fortsatt vackert vårväder och att Caps (vi snackar hockey här) i kväll vann över svensklaget Detroit Red Wings. Backstrooom scorade ett ursnyggt goal i sista perioden.

Inga kommentarer: