söndag 24 januari 2010

Två kändishus till salu

Vi har en storkändis som granne här i Washington: George Stephanopoulos är en av TV-kanalen ABC:s verkligt tunga namn. Han bor här borta på hörnet, runt 50 meter från där jag nu sitter, i en stor kåk.

I går eftermiddag, när jag och pojkarna (familjens tjejer är inte hemma, en är på sleep over borta vid 16:e gatan och en annan är på sleep over nära Haiti, se mer om det längre ner) var ute och gick, passerade vi Jojjes palats och jag kunde konstatera att det stod en till salu-skylt utanför. Vi spekulerade om priset, jag skulle tro att den erbjuds för åtminstone fyra mille. Dollar. Vilket är omkring 30 miljoner svenska pengar.

En aning över min limit.

Så satt jag i går kväll och surfade lite planlöst i pausen mellan andra och tredje perioden i Caps-matchen mot Coyotes (jag snackar hockey här) och vad får jag se på Hemnet? Kåken i Bromma där Bob Marley bodde i 1971 är till salu.

Någonstans i mitt bakhuvud minns jag att jag har hört den där storyn om att Marley skulle ha bott en period i ett hus i Nockeby. Det låter som en urban sägen, men den är faktisk sann. Han bodde där i samband med att han gjorde filmmusiken till en film som väl aldrig gick till filmhistorien, direkt: "Vill så gärna tro" med Christina Schollin och Johnny Nash (inte Cash).

Pris: Sju miljoner, vilket ju får betraktas som ett lockpris med tanke på den rök och de schyssta vibrationer som säkerligen sitter kvar i väggarna. Och jag förutsätter att den minnesplakett som finns fastskruvad i ett av rummen ingår.

Rastaman vibration, yeah!

Rapport från katastrofland: Hustruns mobiltelefon fungerar inte, så hon meddelar sig via korta e-postmeddelanden. Det senaste skickades i går kväll och då var hon ombord på ett av de fartyg som befinner sig strax utanför Haiti. Fartyget hade fått en del tekniska problem och skulle eventuellt gå till Guantanamo för reparation. Det lät inte som något allvarligt fel, men tydligen hade vattenmaskineriet gått sönder så färskvattnet började visst ta slut. I övrigt var allting okej, lät det som. Fast hon längtade hem.

Jag informerar om jag får in något nytt på mejlen.

4 kommentarer:

Hanna sa...

TACK igen för att du håller oss underrättade om hustrun!

Intressant att höra om Marley-kåken. Det hade jag ingen aning om! Än mer intresserad blev jag dock av filmen: Christina Schollin och reggae - det känns som en rätt otippad kombination...

Peter sa...

Tror möjligen att filmen kan vara svår att få tag på... Och sannolikt ännu svårare i Brasilien.

Grekland nu sa...

George Stephanopoulos, alltså ännu ett grekiskt invandrarbarn som lyckats i staterna...Blev nyfiken och kollade hans bakgrund lite och det visade sej att hans föräldrar emigrerat från Grekland, pappan är/var ortodox präst i New York. Måste berätta det där om Bob Marleys kåk för sonen som är stor fan!

Peter sa...

Vi har ju även en annan mycket känd grek-ättling i grannskapet: författaren Goerge Pelecanos. Han har skrivit ett flertal böcker där han tar upp sin grekiska härkomst och sin uppväxt här i DC-området.