fredag 8 januari 2010

Skridskoåkning i Distriktet

Som några av er möjligen har upptäckt, så har även vi i DC drabbats av kallt väder. Såpass kallt så att vår lokala flod, Potomac River, frusit. Jag var nere och tog en titt i går och det var verkligen is över hela det breda vattenflödet. Kul!

Och nu börjar tipsen ramla in om var man kan uppleva naturlig skridskoåkning här i stan - något som händer väldigt sällan i denna växthuspräglade era.

Det klart coolaste alternativet är förstås Reflecting Pool, mellan Lincoln Memorial och Andra världskrigsmonumentet i the National Mall. Normalt är denna grunda, men mycket vidsträckta damm ett hem för tusentals kanadagäss och diverse änder och följdaktligen inte någon särskild aptitlig syn (säg så här; gäss och änder bajsar väldigt mycket). Men för närvarande är poolen istäckt och (de bajsande) fåglarna har flugit någon annanstans.

Ett annat alternativ är C&O Canal, som i och för sig till stora delar är tömd på vatten så här års, men som här och där ändå innehåller såpass mycket så att kanalen tillfälligt omvandlats till en utmärkt skridskoarena.

Själva Potomac är förvisso isbelagd, men knappast skridskosäker. Vattnet är strömt och isen är ytterst tunn på många ställen. Och vad vi i Sverige kallar isdubbar är ett totalt okänt fenomen här i Distriktet...

Vårt stora problem just nu är att familjens samlade skridskobestånd består av ett par - lillebrors (som ärvt dem av Syster Yster). Så frågan lyder: Ska vi investera i nya skridskor för att kunna dra nytta av naturisen? Eller ska vi nöja oss med alternativet att åka till Kettlers Iceplex eller Sculpture Garden, där man kan hyra skridskor och åka runt bland alla andra töntar på den konstfrusna isen?

Alla dessa svåra livsval...

2 kommentarer:

Karin sa...

Investera i nya vetja! Ni lär ha nytta av dem, om inte annat när ni flyttar tillbaka till det här vinterlandet. Här åker vi hej vilt! Ok då, kanske inte så vilt, men vi åker, eller ja... stapplar. Häftigt är det iallafall med is och skidspår utanför knuten. Vinterkram från Vita Bandet!

Unknown sa...

Det är ju klart coolare att åka på naturis, skaffa egna!
Nu har dom äntligen plogat sjön här i Sigtuna, som jag har längtat! Det var faktiskt det enda jag saknade under året i DC, möjligheten att som nu kunna svischa fram i 20-30 km/tim (med hjälp av stavar) en gnistrande vinterdag...