onsdag 18 augusti 2010

Ajkia stänger Smålandsgränsen

Inspirerade av Hanna och av ett ihärdigt regnande, stack vi iväg och handlade denna tisdag i Distriktet. Kosan styrdes till det gigantiska köpcentret Potomac Mills i Virgina, strax söder om huvudstaden.

Efter sex timmar kom vi tillbaka med bilen fullastad av diverse nödvändigheter. Och en del onödvändigheter också...

Här ett bildsvep från Ajkia...

En svensk kund på ett svenskt varuhus i Virginia. Lillebror borde få jobb som levande marknadsförare.

Ytterligare en svensk i klassisk Ikea-miljö.

Kräftskive-propaganda. Det är alltså så här vi firar. Skönt att få det beskrivet, fast fyllan är nogsamt och barmhärtigt censurerad. Borde inte kräftskiva heta Crayfish-record, förresten?

Blott Ajkia svensk-kinesiska jumbokräftor har.

Två glada festdeltagare på Ajkias Crayfish-record.

Jag har länge misstänkt det, men här står det ju svart på vitt. Främlingsfientligheten i Småland leder till stängda gränsövergångar. Det var faktiskt därför jag en gång flydde därifrån och sökte politisk asyl i Stockholm. Något förvånande att Ikea ligger bakom beslutet, dock.

Glad familj njuter av en sen lunch bestående av lax, kötbullar, kyckling med mera. Allt tillagat i Ikeas gourmetkök i Woodbridge.

3 kommentarer:

Olle J. sa...

Då överförandet av offentliga tjänster till privata företag är och varit något av en trend de senaste åren så kanske IKEA kommer att ta över Småland som privat administerat hertigdöme?

Om 100 år kommer boken "Hertig Kamprads våldnat" ut som en slags fristående fortsättning på "Kung Leopolds våldnad" (bok om belgiska Kongo)...

Hanna sa...

Håller helt med om att kräftskivebeskrivningen var kraftigt censurerad. "One can hear laughter, slurping, songs and clinking glasses..." Jo-jo. Och så lite kräkande och hångel i busken, typ.
Fick ni med er något intressant hem?

Peter sa...

Olle: Jag har en känsla av att om bara Kamprad hade velat så hade han faktiskt kunnat genomföra det... Ha det så kul på tåget!

Hanna: Personligen är jag mest nöjd med en ny ryggsäck till kanonpris. Barnen fick en massa sportskor. Och på Ajkea blev det det vanliga: värmeljus och svenskt godis.