onsdag 11 augusti 2010

Vi fick ett brev från DMV

Vi har fått ett brev från DMV. Det svävar alltid en obehaglig känsla över öppnandet av ett brev från DMV.

DMV är Department of Motor Vehicles här i DC och när de skickar brev handlar det normalt om något obehagligt. Som att man fått parkeringsböter men inte betalt boten. Eller att ens körkort måste förnyas. Eller att det är dags för bilbesiktning.

Detta brev handlade det om att det är dags för bilbesiktning. Vilket kan synas förvånande, eftersom bilbesiktningen är avskaffad i Distriktet sedan något år tillbaka. Av besparingsskäl. Men det finns federala (statliga) regler om att alla delstater måste mäta samtliga fordons avgasutsläpp. Så i praktiken handlar det om att åka till bilprovningen, som ligger på den märkliga gatan Half Street (ligger strax intill First Street), och konstatera att Forden släpper ut de avgaser som den är gjord att släppa ut.

Det tar cirka en minut.

Problemet är bara att det finns väldigt många bilar i DC. Och bara en enda bilprovning. Vilket innebär att köerna normalt är långa.

Så det var med en suck och med medhavd litteratur som jag gav mig iväg vid 10-tiden i morse. Jag hade nämligen tänkt till. Tidigt på morgonen är det garanterat rusning. Vid lunchtid likaså. Mittemellan borde det vara hyfsat lugnt en onsdag.

Det var fel. Det som jag först trodde var bilar som stod och väntade på grönt ljus vid korsningen framför mig, visade sig i själva verkat vara kön till besiktningen. Och när jag vände mig om och tittade, fortsatte kön av bilar ytterligare ett antal hundra meter. Sammanlagt minst en kilometer lång kö med bilar som samtliga stod på tomgång, dels för att ha på AC:n (ännu en dag med 38 grader) och dels för att kön långsamt rörde sig framåt.

Det där med avgasmätning kändes plötsligt något kontraproduktivt.

Jag beslutade mig snabbt för att åka hem igen. Tog istället med mig de två hemmavarande sönerna till vår lokala pool, där vi sedan låg och svalkade oss och flämtade i hettan. Lillebror, som ännu inte lärt sig simma och som hittills har varit kapitalt ointresserad av att lära sig trots tjat från oss föräldrar (kanske det förklarar ointresset?), har nu plötsligt börjat träna intensivt på egen hand och i dag slog han nytt rekort - fem simtag. Så det är på gång.

Hustrun och dottern gick och kollade in den nyöppnade Apple-storen ett längre stenkast från vårt hus. Den var stor och cool rapporteras det.

I morgon ska jag göra ett nytt försök med bilprovningen. Sedan blir det nog ännu en tur till poolen.

Och vem vet, kanske det blir grillpremiär dessutom?

3 kommentarer:

Werner sa...

Ojojojdå. I Sverige är det mycket, mycket bättre. Man går in på Bilprovningens hemsida, bokar sig för tid på vald station, får tid 10.27 prick, infinner sig i tid, susar in i hallen, besiktigas, betalar och åker hem. Vi har ordning och reda i allt. Absolut.

Anders sa...

Får man pigga upp med info om GAIS hemmaplan, den som Sture Allén fick bra betalt för att kalla Nya Gamla Ullevi? Jag har just hört att den i Gbg kallas "Stureplan", f.ö. "inte så långt från Allén"!

Extra: "Texas" och HBK går skilda vägar. Enligt HP utan bitterhet.

Peter sa...

Jo, effektivitet är inte det första ordet man tänker på när man är i DC...

Bra om Sture Allén. Denna Göteborgshumor. Jaha, Texas lämnar Bollklubben. Jag kanske ska tipsa GAIS.