onsdag 4 augusti 2010

Tillbaka mot trivselvikten

Den intensiva kampen för att reclaima min kropp (= gå ner några kilon) fortsätter. Jag har sprungit nästan varje dag och avhållit mig från både söta godsaker och kallt öl. Och det ger resultat, minsann.

I dag väntade jag tills det var som absolut varmast, 35 grader, och sprang ut med min GPS-klocka. Jag har nämligen upptäckt att jag går ner mycket fortare i vikt om det är jättevarmt ute. Jättebra.

Nackdelen är att det är så himla jobbigt i värmen. Så det blev bara fem kilometer. Dessutom i tämligen lusigt tempo, strax under 6 minuter per kilometer i snitt.

I övrigt att rapportera från Distriktet:

Syster Yster verkar stortrivas på sin nya skola. Massor av nya kompisar, trevliga lärare och fyndet: Ett eget skolcaf'é där man kan beställa smoothies. "Man kan få ett credit card som ni kan sätta in pengar på och sedan kan jag gå och fika när jag vill och betala med kortet" sa dottern förtjust i måndags. Hmm.

Hon har ännu inte träffat presidentens döttrar, men de lär väl dyka upp på caféet vad det lider. Just nu är Syster Yster dessutom extra glad, eftersom hustrun nu ikväll köpt den av dottern länge emotsedda mobiltelefonen.

Bröderna har sommarlov och ägnar sig mest åt legobyggen, dataspel, parksporter och annat smått och gott. Lillebror hade två kompisar här hela eftermiddagen.

Själv laddar jag upp inför den stora striden mot Renault. De har upprepat sitt besked om att det inte blir någon ersättning. En ren krigsförklaring, det går ju inte att tolka på annat sätt...

4 kommentarer:

Taina sa...

Hahahaha! Du låter som maken som också kämpar med vikten OCH ser resultat av all träning. Men att springa i 35 graders värme avstår jag helst ifrån. Bra jobbat! Imorgon har jag ett löppass och de har lovat ytterligare en dag över 30. Tips till en som INTE gillar att springa i värme?

Har syster yster redan börjat i skolan?

Peter sa...

Hej Taina och välkommen tillbaka från semestern i öster. Jo, hon går en vecka mitt i sommarlovet, s k jumpstart för nya elever. Syftet är att de ska lära känna några av sina nya kamrater, lära sig hitta i skolan, få lite tips om studierutiner och liknande. Den riktiga skolan börjar inte förrän efter Labor Day. Vi har möjligen vägarna förbi er vad det lider, hör av mig!

Olle J. sa...

Jag har iaf upprätthållit bojkotten mot Renault sedan senaste inlägget.

Peter sa...

Tack Olle! Vi är många, vi är starka.