torsdag 19 augusti 2010

En dag på nöjesfältet

Efter ett antal nära döden-upplevelser, pustar jag nu ut i i hemmets sköte med ett par kalla Sam Adams.

Denna torsdag blev en heldag på Six Flags, vårt lokala nöjesfält som ligger ett längre stenkast från Washingtons Redskins hemmaarena Fedex Arena i Maryland.

Vi började lugnt med farfaras bilar och avslutade våldsamt med "The Wild One" - den absolut värsta roller coaster som jag har åkt i hela mitt långa liv.

Här ett bildsvep från dagen.

Förväntansfulla, taggade, laddade. Vi var på Six Flags strax efter öppnandet på förmiddagen. Värmen var påtagligt redan då. Mitt på dagen var det runt 35 grader.

Det var fler än vi som var på plats tidigt. Men köerna var inte så värst långa ändå. Parken är stor och sväljer många besökare.

Målgång med farfars bilar. Big Brother fick äran att sköta gaspedalen. Eftersom det är USA handlar det naturligtvis om äkta bensinmoter. Inget elektriskt tjafs.

Look, no hands! Kidsen laddade upp med en sympatisk karusell av klassiskt snitt, inför värre rides som komma skulle...

...som den här, till exempel. Det är Six Flags motsvarighet till Lisebergs Flume Ride. Men man blir väldigt mycket...

...blötare, kan jag intyga eftersom jag åkte med Syster Yster på just denna tur...

...men det var rätt kul och med tanke på värmen var det ganska skönt att bli...

...rejält blöt.

Sedan tillbringade vi ett par timmar i det gigantiska vattenlandet, där det fanns allt från jättelånga vattenrutschbanor (vi åkte en som var minst 200 meter) till en jättestor pool med någon slags maskin som fixade flera meter höga vågor. Det är i detta sistnämnda inferno barnen befinner sig i här. Tyvärr syns inte våghöjden på bilden. Men det var rätt läskigt. Och kul.

Mera vattenaktiviteter. Här var det white water rafting med garanterad blöta. Det var så kul att vi åkte en gång till. Och då...

...fick vi sällskap med några riktiga tungviktigare. Här kan ni se hur flotten lutar...

...vilket innebar att den andra turen blev till och med roligare än den första. Och blötare.

Vi avslutade dagen med några vilda berg- och dalbaneturer. Här är det Lillebror som leder gänget genom svängarna. Kolla den lilla killen bakom. Ni förstår att det gick undan...

Sedan var det dags för bloggaren att ta med sig Syster Yster och Big Brother på "The Wild One". Den var ruggig. Den absolut värsta roller coastern jag åkt. Jag fruktade för mitt liv. Hela tiden. Och åkte frivilligt två gånger.

Dags för hemfärd efter sju timmar på nöjesfältet. Trötta. Lyckliga.

2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Peter!
Din frisyr efter turen med Flume ride var väldigt söt och klädsam!

Peter sa...

Tack.