måndag 9 augusti 2010

Nästan feber i DC

Värmen fortsätter i DC. I dag var det uppemot 35 grader här. Och i morgon pratas det om att det ska bli över 100. Farenheit, alltså. Vilket är runt 37 grader. Nästan feber i Distriktet, alltså.

Men förutom vädret är det inte så hett här just nu. Augusti är normalt den månad då det är lugnast i den amerikanska huvudstaden. Kongressen har normalt stängt och många passar på att ta ut en eller annan semestervecka och har man råd flyr man ut till havet eller upp i bergen eller utomlands.

Normalt, ja. För just nu har de 435 ledamöterna i representanthuset tvingats avsluta sin ledighet. Kammaren är återsamlad för att besluta om ett utökat statligt stöd till den allt sämre offentliga ekonomin lkalt och på delstatsnivå.

Från i stort sett alla håll i USA har det den senaste tiden rapporterats om kraftiga nedskärningar och besparingar lokalt. Det handlar om allt från färre lärare i skolorna och indragna busslinjer till att städer släcker två av tre gatulampor och att man river upp asfalten från vägar eftersom man inte längre har råd att underhålla dom.

Ja. Men förutom detta är det som sagt rätt lugnt här. Det finns till och med parkeringsplatser att hitta på gatan mitt på dagen. Det gör det sällan annars.

Vi tar det själva rätt lugnt. Hustrun tog med sig barnen till zoo. Själv stack jag iväg ner till Rock Creek Park och sprang 8 kilometer i 32-gradig värme. Snittid 5:40. I övrigt inte särskilt mycket att rapportera härifrån. Jag lagade en av sängarna. Vattnade blommorna. Gick och handlade. Fixade tacos-middag. Läste tidningarna. Och nu ska jag gå ut och ställa ut soptunnan på gatan.

Det kör ihop sig. Over and out.

3 kommentarer:

Werner sa...

Snyggt jobbat Pedro.

Unknown sa...

Låter hot!!!
Är det för att USA vill bräcka the Russians även när det gäller high temperature?

Peter sa...

Tac. Jo, visst är det varmt. I dag hade vi 38 grader.