söndag 15 augusti 2010

Inget toapapper - ingen skola

Tar du inte med dig toapapper till skolan, blir det ingen skola för dig lilla vän.

Precis som alla andra barnfamiljer med kids i skolåldern, håller vi på med våra supply-lists just nu. I takt med ekonomiska budgetnedskärningar har listorna blivit allt längre. Så även i Distriktet.

Vad det är? Läs allt om det på min andra blogg, Amerika-reportage.

Denna söndag har präglats av mulet väder, med mycket regn i förmiddags. Värmen är kvar, men är inte längre lika pressande. Runt 28 grader i dag.

Efter en lat inledning på dagen, blev det en 8-kilometers-runda under eftermiddagen. Snittid: 5:18. Vilket indikerar en mil-tid på runt 53 minuter. Rätt okej. Med lite svalare väder, några kilo lättare samt i ett tävlingssammanhang borde jag kunna komma ner på runt 50 minuter. Eller runt 1:55 på en halvmara.

Jag tror att jag sätter det som mitt mål när jag ska kuta fredsloppet den 11 september.

I övrigt kan jag inte låta bli att reta mig på gårdagens GAIS-förlust...

4 kommentarer:

Malin sa...

Javisst, håller just på med äldste sonens inköpslista (han skall också börja i andra klass).Eftersom hans skola har en supply fee, blir det inte lika mycket som skall köpas in, men metro kort med 20 dollar på skall man ha med och nästan allt (pennor, saxar, lim mm.) skall man använda kommunalt. De mer ovanliga sakerna på just denna lista är biodagradable wipes for att torka av bord och en säck med jord för läraren är en master garderner och vill plantera med barnen!

Taina sa...

Åh jag som inte har börjat med dessa inköp än!!!

Peter sa...

Kul med jorden, att odla är bra pedagogik! Vi gjorde våra första inköp i dag, några block, pennor och suddgummin med mera. Men det är mycket kvar på listan...

Hanna sa...

Åh vad skönt att bo i den andra hemisfären! Terminen redan ju börjat, och framför allt är det vårtermin! Vårt nästa skolinköps-rejs kommer först i februari.