söndag 2 januari 2011

Årets biltvätt avklarad

Medan kyrkobesökarna flockades i Georgetown, drog jag på mig stövlarna, fyllde hinken med vatten och gick ut för den årliga biltvätten.

Precis när jag var klar - med en hel del hjälp av Syster Yster, som på detta sätt förtjänade sin veckopeng - började det regna och tre minuter senare såg Forden ut ungefär som den gjorde före tvätten. Men det känns ändå skönt på något sätt att ha denna uppgift avklarad så här tidigt på året. Så jag kan lägga den åt sidan och fokusera på andra och roligare och viktigare saker i livet.

Sedan packade vi bilen full med folk och åkte till Air and Space Museums flygplats-departement i Virginia. Där kan man bland annat beskåda B29:an Enola Gay, som släppte atombomben över Hiroshima. Läskigt. I den jättelika hangaren finns även en Concorde samt en av rymdfärjorna. Besöket avslutades med ett besök uppe i flygledartornet, där man kan se hur flygplanen kommer in och landar (eller startar) på Dulles Airport. Muséet ligger på flygplatsens södra ände.

Vi var där 2004 och såvitt jag kunde se hade det inte hänt något nytt sedan sist, förutom att de flygintresserade farbröderna som jobbar ideellt på muséet som guider och informatörer hade blivit omkring sex och ett halvt år äldre.

När vi åkte hem dök plötsligt ett för mig helt okänt köpcenter (Fair Oaks Mall) upp och vi stannade till där en stund. Barnen behöver fylla på klädförråden inför skolstarten, så det blev några byxor och en tröja. Samtidigt infann sig dagens stora gåta: Varför har Macy's satsat på att ha två till synes närmast identiska varuhus i samma mall?

Den amerikanska konsumtionen är i sanning besynnerlig.

Och sedan passade jag naturligtvis på att tanka - bensinen är runt en halv dollar billigare per gallon i den vackra men i övrigt rätt osympatiska delstaten Virginia.

Dagen avrundades med en fantastisk middag och lite amerikansk fotboll på TV. Förlust för Redskins förstås. I går vann för övrigt Caps över Penguins med 3-1 på ketchup-arenan i Pittsburgh inför nästan 70 000 personer. Rätt coolt. Men det regnade mest hela tiden, så det blev väl inget vidare spel direkt...

I morgon ska samtliga hemmavarande barn tillbaka till sina respektive skolor efter två veckors winterbreak. Så nu är det slut på sovmorgnar och lata dagar. Disciplin och karaktär gäller.

2 kommentarer:

Annika sa...

Fair Oaks besöker jag då och då...
Ja, visst är det knäppt att det är 2 Macys där, men det ena brukade vara Hechts, och Macys köpte ju upp Hechts för ngra år sedan. Då blev det så att det blev Macys x 2 i fair oaks eftersom det ena Macys var fd Hecht's. Underligt, men sant.
Fattar inte riktigt hur det kan bära sig eftersom butikerna har exakt samma varor.
Så tråkigt att du tycker NoVA är osympatiskt, håller nog inte med...

Peter sa...

Tack för förklaringen, Annika! Att jag inte gillar Virginia har sina rutiga och randiga skäl - främst för att delstaten utförde ett rättsligt justitiemord på mig för några år sedan. Men folk är överlag trevliga och naturen är bedårande, så ta inte min kritik för allvarligt... Jag har flera vänner som dessutom bor i VA. Och vinet därifrån är gott.