måndag 17 januari 2011

Hemma igen - med rosiga kinder

Efter ett par härliga dagar uppe i bergen anlände vi till Distriktet nu i kväll och fick en otroligt god middag som hustrun trollat ihop. Hon hade själv anlänt från det skjutglada Arizona något dygn tidigare.

Appalacherna var sig likt. Oftast enastående vackert, men då och då kommer ett negativt utropstecken i form av gigantiska dagbrott (kolbrytning när man helt enkelt tar bort en hel bergstopp) eller helt absurda V-formade bortkapningar av en bergskedja på grund av en vägdragning - det kan handla om flera hundra meter djupa "kratrar", som verkligen syns på miltals avstånd.

Hur som haver. Wisp Resort var lika trevligt den här gången som den förra. Massor av folk när vi kom dit i söndags, men det finns rätt gott om nedfarter och liftar och när man väl kommer iväg från de rätt knökade huvudliftarna så är det ingen större trängsel.

Vi (Lillebror och jag) startade dock lite lugnt med "mattan" och barnbacken några gånger. Jag känner mig alltid en smula osäker i samband med de första åken för säsongen. Allt medan Syster Yster och Big Brother snabbt försvann upp till toppen...

Summa sumarum så var det ett par ytterst sympatiska dagar. Jag räknade ut att kostnaden per skidtimme (hotell, liftkort, skidustrustningshyra) blev 584 kronor och 80 öre. Jag vet inte om det är dyrt eller billigt. Men då fick vi några timmars poolbesök samt (för min del) en längre löprunda på bandet gratis... Samt förmånen att se backarna från hotellfönstret.

Här är några bilder från dagarna två:















Inga kommentarer: