söndag 30 januari 2011

En dag vid Vita Huset

Lite vårkänsla i Distriktet i dag och vi vandrade iväg til Vita Huset mitt på dagen för att kolla in vad som är på gång där. Trots att vi är goda vänner med Barack och Michelle (vi har ju döttrar på samma skola...), valde vi att inte knacka på utan hängde en stund utanför kåken, vid Lafayette Park. Där är det alltid något kul eller intressant att vila ögonen på.

Denna söndag var det - inte helt oväntat - demonstration till stöd för demonstranterna i Egypten. "Mubarak must go!" ekade det över nejden.

Innan vårt häng runt parken, gick vi in en sväng på American Craft Museum, ett av de få Smithsonian-muséer som vi tidigare inte varit på. Inte för att vi missat något. Det var synnerligen ointressant. Men själva byggnaden var rätt imponerande och läget är ju inte helt fel - mitt emot världens maktcentrum, Vita Huset.

Jag är medveten om att jag är dålig på att publicera bilder, men för att kompensera: Här är lite foton från vår söndag (och ett från lördags kväll):

"Mubarak must go". Det var ingen tvekan om vad de två demonstranterna tyckte om Egyptens president.

Fler och fler demonstranter samlades...

...allt medan denne fromme man sjöng muslimska böneramsor, till synes helt utan samband med stöddemonstrationen för Egypten-upproret.

Hon heter Conception Picciotto och har demonstrerat mot kärnvapen från sitt basläger utanför Vita Huset sedan 1981. Ursprungligen från Vigo i spanska Galicien, där jag för övrigt tillbringade en trevlig vecka i maj 1991.

Fler och fler demonstranter samlades...

...liksom världspressen.

Ett inlägg i debatten.
Fler och fler samlades...

Och sedan kom plötsligt en kompis till Conception cyklandes. Han stannade en stund och småpratade med Connie, innan han gav sig iväg igen på sin budskapsresa.

Fler och fler samlades...

...och strax innan vi gick var det nog ett par hundra som skrek att Mubarak måste avgå.

Själva hade vi en trevlig lördagskväll, med avskedsparty hemma hos oss för några kompisar som ska flytta till Paris i nästa vecka.

Inga kommentarer: