tisdag 4 januari 2011

Kul åttaårsdag för Lillebror

Fem i tre i eftermiddags balanserade jag över till vår fattiga kommunala skola med 30 cupcakes och vandrade upp för de två trapporna till Lillebrors klassrum.

De söta bakelserna gjorde förstås succé och omkring fem minuter senare var de slut. Och då tog det ändå cirka två minuter att sjunga "Happy Birthday".

Som ni förstår har delar av dagen gått i födelsedagsfirandets tecken. Vi startade med presenter och vacker sång i ottan. Lillebror fick bland annat en cykelhjälm, lego och ett nytt spel till det nya TV-spelet och han verkade väldigt nöjd med sin morgon.

Sedan var det skola som vanligt för kidsen, medan vi vuxna splittrade upp oss och sysslade med olika saker. Hustrun åkte till Alexandria och höll en föreläsning. Svärföräldrarna åkte till det relativt nya informationscentret vid kongressen och fick en guidad tur runt om i byggnaden, inklusive en visning av en av kamrarna - representanthuset.

Själv stack jag och handlade direkt på morgonen, sedan cyklade jag bort 500 kalorier nere i källargymmet, innan jag satte mig vid skrivbordet och sysselsatte mig med mina skrivprojekt.

Efter cupcake-partyt på skolan gick Lillebror och jag ner till glassbutiken på M Street och köpte en jättefin glasstårta. Och tro det eller ej - det visade sig vara en svensk tjej som stod bakom disken. Så vi fick "Sverige-rabatt"!

Nöjda med detta fynd gick vi hem, jag fixade Lillebrors specialbeställda stekta kyckling och sedan blev det glass. Därefter såg några av oss hur Caps förlorade mot Tampa Bay.

Å andra sidan har GAIS värvat Ralf Edströms påg, så helt mörkt är det inte på sportfronten.

Tidig morgon och ivrigt presentöppnande. Lillebror fyllde åtta år i dag...

...det firades bland annat på skolan, där...

...han bjöd alla klasskompisar på cupcake.

Sedan var det dags för glasstårta med exklusiv text på svenska...

...och här är snart den texten ett minne blott.

2 kommentarer:

Ulf. sa...

Grattis lillebror! Vilken glassbutik var det här? Häägen Dääz (eller hur det stavas) Ben & Jerrys?

Peter sa...

Hääägen Dass! Läge att gå dit - jag tipsade henne om att hon har en svensk kollega i chokladbutiken!