söndag 9 januari 2011

Stressig söndag i skuggan av massakern

Delstaten Arizona - och resten av landet - har flaggat på halv stång i dag efter den tragiska händelsen i Tucson, Arizona, där sex personer, däribland en nioårig flicka, miste livet. Läs mer om detta på min "proffsblogg" Amerika-reportage.

Denna söndag har annars varit svinkall i Distriktet. Alldeles för kall för att motionera utomhus. Så jag gick istället ner i mitt gym bredvid värmepannan och trampade bort 827 kalorier. Det blev en trevlig timme i sällskap med reprisen av A Prairie Home Companion - ett klassiskt radioprogram som sänds varje lördagskväll med repris mitt på dagen på söndagarna. Kan rekommenderas. Det har sänts sedan 1974 och normalt från svenskbygderna i Minnesota (S:t Paul), men ibland ger sig gänget ut på turné. De har bland annat varit här i DC flera gånger.

För några år sedan gjordes det en film med samma namn, baserat på radioshowen. Meryl Streep och Tommy Lee Jones spelade några av rollerna. Såväl radioserien som filmen rekommenderas å det varmaste. Jag antar att man kan höra radioshowen via webben.

Före och efter mitt träningspass var det körningar hit och dit som gällde. Lillebror - och jag -hade ett hektiskt schema, med två kalas som skulle hinnas med på samma dag.

Vi hann med allt, men det kostade oss en parkeringsbot. Smällar man får ta.

Kvällen bjöd sedan på fisk och potatishalvor i ugn, tillsammans med en massa nyttiga grönsaker. Lillebror lyckades få i sig lite grann, trots att han stoppat i sig stora mängder tårta, pizzabitar, godis och läsk hela dagen lång...

Inga kommentarer: