tisdag 17 januari 2012

The Champ fyller 70

Dagen började med spöregn och några få plusgrader. Men så vid lunchtid förändrades plötsligt allting, solen bröt fram och på eftermiddagen var runt 12 grader varmare än på morgonen.

Vädret här i Distriktet är ombytligt, skulle man kunna säga. Det är rätt kul.

Annars har vi naturligtvis firat The Champ's födelsedag i dag. Muhammad Ali fyller 70 år. Tänk vad tiden går. Det känns som om det var i går, de där åren när Ali mötte George Foreman, Smokin' Joe Frazier, Ken Norton och Larry Holmes. Jag minns hur jag kastade mig över Ulf Nilsons rapporter i Expressen efter matcherna - han gick igenom rond för rond, nästan slag för slag.

I dag är de gamla mästarna från 1970-talet ringvrak eller döda. Boxning är en obarmhärtig, cynisk och vansinnig sport. Men ack så fascinerande.

Och nu över till hockey och the Caps (pratar NHL-hockey här). Nick Backstrooom har varit skakad och inte synts till på rinken på flera veckor. Och laget spelar väl sådär. Har vunnit ett gäng matcher knappt på senare tid, men inte spelat särskilt bra eller stabilt. I kväll ligger Caps under mot bottenlaget Islanders, 0-2 efter knappt två perioder.

Inget vidare. Men vad annat är att vänta med den nya coachen?

Inga kommentarer: