lördag 14 januari 2012

Godisbutiken snart ett minne blott

Det blir allt tuffare att bo här.

Inte nog med att vår stora bokhandel och extra vardagsrum, Barnes & Noble, packat ihop och slagit igen sina tre våningar på M Street. Nu lägger dessutom Georgetown Candybar ner.

Butiken var den enda ljuspunkten i det i övrigt närmast totala godismörker som råder här i Distriktet (förutom Andreas chokladbutik förstås, men han säljer ju bara choklad). I dag skulle Syster Yster, Lillebror och jag gå in och förse oss med lite plockgodis efter en timmes basketspel i Volta Park. Vi möttes av en stor skylt om utförsäljning på grund av att verksamheten ska upphöra.

DC-borna äter helt enkelt för lite smågodis. Om ett par veckor är godisbutiken ett minne blott.

Ingen litteratur och inget godis. Vad blir nästa steg? Att Potomac Wines and Spirits lägger ner? Då blir ju läget närmast katastrofalt.

Denna lördag har i övrigt präglats av vackert men kallt väder. Big Brother har åkt iväg på skidresa med ett gäng kompisar och kommer inte tillbaka förrän på måndag kväll. Resten av gänget är hemma. Syster Yster bakar, det kommer förföriska dofter från köksregionen. Lillebror har parkerat sig framför TV:n. Hustrun jobbar.

Själv hade jag ett allvarligt snack med Pedro i förmiddags, som till slut - motvilligt - tog tag i städningen och sanerade tre av badrummen. Han har slappat till sig rejält på senare tid, den gode Pedro. Skyller på att han har så mycket annat att göra. Jaja. Vem har inte det?

Inga kommentarer: